2010. június 6., vasárnap

Elkészültem

.
Elkészült! Egy kicsit bele is fáradtam, de kész.


Vannak benne hibák, hisz sem profi nem vagyok, de még csak gép sem. Nagymamám mondása: "ha valamit elrontasz, akkor a világért meg ne mond, hogy hol a hiba, úgy sem veszik észre. Ha pedig észreveszik, had gondolják azt, hogy direkt van!"  Tehát nem mondom, hogy mit kellene rajta kijavítani. Összességében elégedett vagyok :-)
A végleges mérete 240 cm x 240 cm lett.
Mivel Marcsi mellett "sokat ültem" így kiszámoltam, a takaró 1000 db-ból áll.Hogy hány blokkot kellett még utángyártanom? Nem tudom, de nem maradt ki egy sem.

A szegély ötlet a férjemé, ami nekem is tetszik így.

A tűzés improvizáció, a közepét leszámítva, ahol muszáj volt előrajzolni. Evvel meg is kínlódtam :-(A papír alapján előrajzoltam, amit próbáltam (!!) követni, kisebb-nagyobb sikerrel.


A legszélső szegélycsík egyben a paszpólja is lett a takarónak. A vatelint és a hátlapot szélesebbre vágtam, mint a kész eleje. Erre duplán hajtott anyagot varrtam. (előtte számoltam, hogy biztosan elég legyen az anyagom, mert összesen 110 cm-nyi anyag kellett a 110 cm szélesből)

Minden segédeszközt igénybe vettem, hogy egyenes legyen a széle. (elég randa lett volna, ha az 5 cm-nyi szegély girbe-gurba)


A saroktól egy kicsit féltem, de az is ment könnyedén.

A szegély varrása nagy segítség volt a varráskor, hisz látszódott a 45 fokos szög.Mivel széles a szegély, ezért magasra kellett felhúzni a szegélycsíkot, és így varrni.


Szépek lettek a sarkok (szerintem)
Majd jött a véget nem érő kézi varrás. Az első két-három órában még élveztem, hogy feltett lábbal bugyuta filmeket nézek közben a tv-ben, majd éjfél körül már nem volt olyan vicces a dolog.  Azt gondoltam, hogy soha nem érek körbe. De körbeértem!

A kész takaróról a fotókat napsütésben a fűre terítve készítettem, ezért látszik rajta egy-két hepe-hupa. Hja, ha valaki egész nap csak varrogat, annak nincs ideje füvet nyírni!

A hátoldala is egész rendes lett:Prológus: 

A részeg ember blokkot nem nehéz varrni, ha van sablon hozzá
Tehát a 10-es skálán: 10 pont (feltéve, ha vásárlás után használja is valaki)

A sablonhoz jó, ha van olyan talpunk, ami kimondottan olyan széles, mint a sablon varrásráhagyása

A gyönyörű tavasszal vásárolt cérnák ****** csillagot érdemelnek. Az egész takaró megtűzéséhez kb 1400 m-t használtam el, és 1, azaz egy esetben szakadt el a szál!

Előre feltekert bobbinszálat használtam, ami ennyi tűzés esetében hatalmas könnyebbség

Ha a "látó" (köznapi nevén olvasó-) szemüvegemmel varrok, akkor nem kell közben a tv-t is bámulni. Valószínű ennek köszönhetem, a reggeli kínzó fej és szemfájásomat.Ági

10 megjegyzés:

 1. Gyönyörű lett, nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 2. Csak gratulálni tudok.Egyszerűen gyönyörű!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm a dicséreteket!
  Ági

  VálaszTörlés
 4. Csodálatos szép munka !!
  Ez meg van tervezve és az eredményen látszik is !!!
  Jaj de szép !!

  VálaszTörlés
 5. Te jó ég, ez gyönyörű...!!!

  VálaszTörlés
 6. Aranyosak vagytok, a dicséret mindig biztatás is, köszönöm!
  Ági

  VálaszTörlés
 7. Gyönyörű, csodálatos!
  Gratulálok!!!

  VálaszTörlés