2011. május 25., szerda

Örömszerző bánat varrás

.
A legfontosabb, hogy nem csak a lelkem jött tegnap rendbe, hanem egy újabb víruskeresés után úgy tűnik, hogy a gépem is :-)))))) (azért megnézetem majd nálam okosabbal is, nehogy újra baj legyen)

De tegnap este varrtam, hogy ne sopánkodjak a klaviatúra mellett.

Nem akartam hatalmas munkának nekiállni, csak valami apróságra gondoltam. A kiválasztott anyagom egy érdekes  - majdhogynem színjátszó - mély bordó anyag volt. A hideg színekhez előszeretettel választok kicsit meleg hatású cérnaszínt.


Fazonnak  (Itt megtalálható)   ezt az egyszerű, de annál érdekesebb darabot választottam. Már egyszer megpróbáltam megvarrni egy sima anyagból, hogy egyáltalán működik-e, de akkor rájöttem, hogy hol a buktató, így most már bátrabb voltam. 
Tegnap reggel Biloba blogján láttam, hogy ő is kedvet kapott, sőt kísérletezett még más formákkal is. Így aztán ezt választottam.

Mivel egy íves formát kapunk a végén, így íves tűzésmintát választottam hozzá.


Az egész kiszabandó rész csak kb 26 x 10 cm, így egész hamar végeztem. Nem volt más dolgom, mint szabni, és kiválasztani a hozzá passzoló zippzár színét. (aki ismer, az tudja, hogy ez nálam nem is egyszerű történet)

A bordót azért nézegettem, mer passzolt az anyag színéhez, a krémszinű a cérnához, majd végül a feketét választottam :-)

Az elkészítésnek egy buktatója van, a zippzár bevarrása. Én aki nem szeretek fércelni, - de ha muszáj, akkor persze megteszem- a zippzárt kétszer férceltem be. Egyszer a legszélén, és egyszer nagyon közel a fogazathoz. Így lehet csak összevarrni a külső és belső anyagot a zippzárral egy varrattal úgy, hogy ne varrjak rá a zippzár fogazatra az íves résznél. 

Ahogy Biloba is írta bizony az íves részen az anyagot és a zippzárt is be kell vagdosni, különben nem fekszik szépen ki az ív!

Ha ügyesek vagyunk, akkor kifordítás után gyakorlatilag készen is van :-)) 



A kocsit fel kell húzni, a részt be kell varrni kézzel és az egészet le kell vasalni (gőzöltem az anyag minősége miatt).



És nincs más hátra, mint a "becsukás" :-)) Íme a kész darab:











Aprópénznek, kulcsoknak nagyon praktikus.............és dekoratív darab is :-))

Bilóba tovább játszott a mintával, érdemes megnézni!

ui: Táborokba éjszakai projectnek kiváló :-))


9 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos ötlet! A tűzésed ismét csodálatos... olyan gyönyörű, egyenletes!

    VálaszTörlés
  2. Ismét nagyot alkottál! Egy ilyen darab után én is megvigasztalódtam volna! :-)
    Aggódva olvasgattam a bejegyzéseket a számítógéppel kapcsolatban. Én is utálok mindenféle progikat letölteni és én is mindig parázok a vírusok miatt...Remélem minden jó, ha vége jó!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! A tűzést is irígylem!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper Gratula !!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz lett ! Olyan jó lett volna, ha a kétszer fércelt cippről is tettél volna fel fotót !

    VálaszTörlés
  6. Köszi lányok!

    Gina! Sokat nem lehetett volna látni a képen, mert a fekete zippet fekete cérnával férceltem, de szerintem el lehet képzelni. Két párhuzamos fércelés történt a zipp legszélén és a fogazat mellett.

    Ági

    VálaszTörlés
  7. Persze, el tudom képzelni :)) Normál cippet használtál, vagy ketté szedted ? Most ez izgatja a fantáziám, Biloba mutatta tegnap egy kész munkán, de még nem mertem kipróbálni.
    Megint nem látszanak az olvasóink, nem tudom, mit csinál a google.

    VálaszTörlés
  8. Nem írtam, mert Sewlover-nél jól látszik, bocs! A méterzippzár ketté van szedve és csak az egyik oldala van felhasználva!!!
    Google blogger zűrös, de már nem izgulok, majd csak meggyógyul !
    Ági

    VálaszTörlés