2011. május 18., szerda

Újabb kísérlet

.
Sokan írtátok, hogy nem értitek, hogy mi a baj az előző tűzésemmel. A tűzéssel semmi baj nincs, csupán nem az lett belőle, amit elterveztem. (a dicséreteknek viszont nagyon örültem!!!- köszönöm!- nagy volt a biztató erejük!)

Fiatalasszony koromban egy süteményt kellett nagyon gyorsan készítenem hirtelen érkező vendégeknek. Persze akkor még bevált receptjeim nem voltak, így gondolomra választottam ki egyet a sok közül. Hogy a recept volt-e rossz, vagy én mértem el valamit már nem is érdekes. A lényeg, hogy egy szeletelhető sütemény helyett a tepsiben egy fél-folyékony  valami volt hosszas sülés után. De ízre nem volt rossz, a vendégek pedig már hamarosan érkeztek. Lett belőle poharas desszert kiskanállal. Nagyon ízlett mindenkinek és én egy árva szót sem szóltam, hogy mi történt. Learattam a háziasszonynak járó babérokat és sosem derült ki, hogy mi is akart igazából lenni a desszertem.

Hasonló a történet az előző tűzéssel is, avval a különbséggel, hogy írtam, hogy ez egy zentangle akart lenni. Így Polyák Ildi fogalmazta meg a nagy igazságot, hogy tűzésnek nagyon jó, de semmi köze sem volt a zentangle-hoz. És ez így volt igaz!

Én meg nem adom fel. Ma új kísérletet tettem. Leslie Scott-Gillian egy zentangle rajzát felhasználva próbáltam tűzni. A módszer más volt, mint előzőleg. Most előrajzoltam sok-sok vonalat. Nem tökéletesen kopíroztam a rajzot, de főbb vonalaiban egyezik az eredetivel.

....Nem élveztem úgy a tűzést, mintha magam ötletéből-lendületéből dolgoztam volna. Szerintem ezáltal hiányzik belőle  az élet, mert a vonalak nem lendületből születtek. Ez a módszer nem az enyém.

De majd még kísérletezek tovább :-))





10 megjegyzés:

  1. Hát én akkor is le vagyok nyűgözve!!! Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. Ez már inkább az, és egyre szebb. Tökéletes kompozíció, nagyon jól vezeti a szemet. Picit kekeckedem csak azzal, hogy a jobb oldal felső felében kis kivezethetnél egy kis bordót, bár lehet, hogy az a kis "üresség" kell, hogy "megpihenjen a szem".
    Ha meg nem élvezted, akkor csináld azt, amit zentangle nélkül is csodálatosan tudsz:)

    VálaszTörlés
  3. A közelkép megtekintése előtt egy kidolgozott nonfiguratív tetoválás érzetét keltette bennem az összkép....és határozottan látható a 3D-s hatás. Gratulálok Ági!

    VálaszTörlés
  4. hát én nem tudok okos lenni zentagle ügyben, de ránézésre nem látom, hogy bármi különbség volna a technikában, de ez is gyönyörű....le vagyok nyűgözve

    VálaszTörlés
  5. Nem vetném el a helyedben a további kísérletezést. Aki nem ért hozzá szerintem semmi hibát nem lát benne. Én sem. Azért én egy táska elejének el tudom képzelni. Egyedi lenne nagyon! További sikereket kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Nem tudom mi az a zentangle, vagy milyennek kellenne lennie, de ez is nagyon profi tűzés, és a múltkori is, viszont a régebbi jobban tetszett! :o)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép ,majd rá jössz az "ízére" nem kell elő rajzolni ,és nem lesz más csak a szabad lendületed;)

    VálaszTörlés
  8. Bocsánat, hogy csak most válaszolok, de nem volt netem!

    Köszönöm a reagálásotokat, főleg a véleményeknek nagyon örülök!
    A kompozíció nem az én érdemem, mint írtam egy kész - más által megrajzolt - művet próbáltam textilre varrni.

    Ildikó! Egyáltalán nem kekeckedés, sőt segítő szándék, ha a a meglátásod megosztod, köszönöm!

    Rita! Nagyon diplomatikusan írtad, de tökéletesen igaz!!!! A közelkép megtekintése előtt tűnik csak szépen kidolgozottnak a tűzés. Valóban, ha alaposan megnézzük, akkor látszik a sok egyenetlen öltés. A zentanglenek egyébként ez az egyik ismérve, hogy 3D-s hatást kelt.

    Matula lányok! Ha a két munkámat egymás mellé teszem, akkor nekem is az első jobban tetszik!

    Siv ! Thank you!

    Edit! Köszönöm, jó ötlet!

    Köszönöm a hozzászólásokat! Megerősítést kaptam Tőletek abban, hogy vagy térjek vissza az eredeti stílusomhoz, vagy tanuljam meg rendesen a zentangle-t és úgy tűzzem, ha mégis arra vágyom!

    Ági

    VálaszTörlés