2013. február 14., csütörtök

Valentin nap, vagy rug mug...

.
Mindegy, hogy minek nevezzem, maradékokból készült szeretettel Neki, aki mindig megértő (ha varrásról van szó, akkor főleg).
A maradékok történetéhez az is hozzátartozik, hogy az egyik felhasznált piros anyag a Matula lányoktól származik. (utólag is nagyon köszönöm a kedvességet! igazi meglepetést szereztek vele :-))
A maradék piros darabkáimat összevarrtam, összevágtam, összevarrtam, megint vágtam... aztán rajzoltam egy szívet és felapplikáltam.

majd jól megtűztem.
Az igazság az, hogy az új szemüvegemet kellett tesztelnem! Nagyon más, mint az eddigi, éreztem is többször, hogy még szoknom kell. A távolságok valahogy mások, igaz még csak 2 órája tettem először fel. A tűzésen látszanak bizonytalanságok, de majd összenövünk az új ókulával - remélem.
De az elkészült "rug mug" azaz bögre szőnyeg elkészült. Kicsit nagyobbra varrtam, mint ha csak bögre alátét lenne, egy süteményes tányér is elfér a kávéscsésze mellett :-)
A mai kávézáskor lesz a meglepi.
9 megjegyzés:

 1. Ez nagyon szép.
  Bár én félteném a kávé és tea foltoktól.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi! én is féltettem először ezeket a varrományokat, de a vágott virág is elhervad egyszer. A textil legalább mosható :-)

   Törlés
 2. Csodás lett!
  A piros fecnik boldognak látszanak. ;o)

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok a bögreszőnyeghez és a műértő férjhez is! Az enyém csak az "elviseli, de nem értékeli" fázisban tart és talán itt meg is rekedt. Ha megkérdezem mit varrjak neki kapásból rávágja: patchwork-ös üléshuzatot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Varrj neki egy üléshuzatot!!! meglátod utána egyszeribe megváltozik majd. Megéri a befektetett munkádat :-))

   Törlés
 4. Nagyon jól sikerült! Nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 5. I just love the texture of the quilting! Gorgeous!

  VálaszTörlés