2013. október 19., szombat

Róma foltos szemmel

.
Rómában töltöttünk a férjemmel pár napot. Rengeteg látnivaló volt, borzasztó sokat gyalogoltunk, de feledhetetlen élményben volt részünk. Sok fényképet készítettem, de azt hiszem sokkal jobb fotókat látni a neten a gyönyörű épületekről, festményekről, szobrokról, így az én képeimet nem teszem fel. Viszont aki foltos, az egy kicsit el is kacsingat más "irányba" :-))
A templomok padlója.. :-)  Azon tűnődtem, hogy mekkora precizitást és türelmet kívánt ezeknek az apró kődarabkáknak a kivágása, beillesztése.....

A bagoly őrület Rómában is dívik:Természetesen a programunkban szerepelt egy híres méteráru bolt megtekintése is!

Fratelli Bassetti Tessuti üzlete egy régi épületben található,  helyenként a régi nyikorgó parkettával (kár, hogy leborították egy linóleummal) , szobáról szobára különböző fajtájú textilekkel a plafonig megrakva.  (Hunyadis fiúkra gondoltam sűrűn.)  Csodás szövetek, álomszép alkalmi flitteres anyagok, tüllök, selymek...........szóval csak ámultam, bámultam.Igazán szép és különleges anyagokat is láttam, foltozáshoz viszont nem. Egyszínű vásznak voltak, még pakisztáni vásznat is láttam (csodálkoztam is) de azt nem akartam venni. Gondolkodtam veszek szép egyszínű pamut szatént, de nem került rá sor, az egész bolt végül egy csalódásba torkollott. Rajtam kívül még voltak vásárlók, húzták-vonták, nézegették az anyagokat.  Mikor kinéztem egy anyagot (neszeszernek vagy táskának gondoltam) keresgettem az árát. Csak úgy diszkréten, a guriga szélénél.   Két addig békésen egymással beszélgető eladó szinte nekem esett. Hogy mi volt a gond még most sem tudom :-(  Kétségbeesetten magyaráztam, hogy csak az árát keresem, de annál gorombább hangvétellel magyaráztak tovább. Végül megalázottan eljöttem. Férjem csodálkozott is, hogy ilyen hamar (kb 1- 1,5  óra) alatt végeztem, de ezután egy finom kávéval kiengesztelődtem. 

Már kipihentem a sok km-nyi gyaloglást, újult erővel vágok bele az itthoni hétköznapokba!


 4 megjegyzés:

 1. Tényleg fantasztikusak a kőberakásos padlók. Főleg, ha még azt is hozzávesszük, hogy milyen szerszámokkal dolgoztak.
  A boltról a kép engem is a Hunyadi utcaira emlékeztet. Ellentétben ezzel, ott szuper a kiszolgálás....
  A kávé tuti nagyon finom volt..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, igen! Fratelli ide, vagy oda én maradok a Hunyadi utcánál :-)) A kávék viszont ....... isteniek!

   Törlés
 2. Csodás lehetett, amúgy Róma! Még csak tervezem, viszont Vicenza-ban jártunk a kreatív világkiállításon, 2 hete, befogadhatatlan élmény volt! A kávé tényleg isteni!

  VálaszTörlés