2015. november 27., péntek

Varrógép 2. rész

.
Kiegészítés az előző íráshoz. Tegnap megrendeltem, ma meg is érkezett a csomagom a varrógéphez. 
Amiért írok, az az, hogy kétféle szabadgépi tűző talpat rendeltem. (nekem is kell a tapasztalat no!) Szerencsére, mert az egyik tökéletes a másik már nem annyira. A fém és nyitott volt a szimpatikusabb és nem az igazi ehhez a géphez
Nagyon leszorítja az anyagot a tűzlemezhez! Lehet vele tűzni, de nehézkesen.  Szerintem ez magas felfüggesztésű gépekhez az ideális, de nem vagyok benne teljesen biztos.
A másik viszont felfüggesztésre jó, bár nem a legigazibb, de azért szeretjük! Nyitottnak nyitott, de műanyag. Viszont jól siklik alatta az anyag.
Egymás mellé téve jól látszik a kettő közötti különbség, mármint a felfogatást ha figyeljük. 

Aztán kiegészítettem még a talpkészletet egy nyitott lábujjú talppal is az applikálásokhoz. No meg mivel igen kezdő az én kis lánykám így kapott még pár apróságot a varró felszerelésébe. Cérnákkal még feltöltöm a dobozát és egy-két apróságot is teszek hozzá.
Szerintem komplett a felszerelése :-) 

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a nyereményedhez !!
    A fém nyitott talp védelmére szeretnék írni ! Ez csak ötlet, mert ahogy néztem a fényképet és a leírásod, rögtön beugrott, hogy én szoktam tűzni, pl. asztali futót, fríz nélkül. Akkor viszont túl magasan van szabad gépi tűző talp !! Erre biztos, hogy jól lehet majd használni !! Remélem a lányod is sok gyönyörűséget varr majd , akár csak az anyukája !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ili!
      A lányom borzasztóan örült a gépnek! Még a tanulás fázisában van, de szerintem sikerül idővel megfertőznöm. A fém nyitott talp nagyon leszorít, szerintem az a magas felfüggesztésű gépekhez való. Ha a megfelelő talpat tesszük a gépre tűzéskor, akkor annak a rugója biztosítja, hogy a vékonyabb és vastagabb anyagokhoz is pont megfelelő legyen a leszorítás. De meg fogom próbálni amit írtál, köszönöm!

      Törlés