2017. december 30., szombat

Szilveszter az idén is!

.
Hurrá, itt a Szilveszter! Mondjuk, hogy tradicionális a szilveszteri varrás? Igen! :-) Élvezem ezeket az estéket, hogy végre tényleg jól érzem magam. Az idén is varrok, ha van kedvetek tartsatok velem!
Mit ajánlok? Semmi komplikáltat, egy könnyed, látványos, mondhatni egyszerű, szórakoztató darabot, ami nem a saját ötletem. Angela Walters kitalálta (igazából nem kitalálta, csak összerakta, de azt nagyon is jól tette) én pedig megvarrom. Szerintem jól variálható, színezhető, nem kell hozzá semmi extra, de közben lehet iszogatni, eszegetni, rádiót hallgatni, beszélgetni... na és ennél mi kell több? :-)  Célom az volt a mintaválasztáskor, hogy minél többen élvezhessük a varrást, a kezdők is, a haladók is.

Tehát az alapblokk csupán ennyi:
Hogy mi a jó ebben? Az, hogy izgalmasan lehet variálni, számomra izgalmas összeállításokat lehet belőle variálni, párna, asztali futó, takaró készülhet belőle. (itt jegyzem meg, hogy sok ötletet azért vetettem el, mert csak takaró méretben mutatott jól, holott tudom, hogy sokan csak kisebb daraboknak állnának neki.)
 Csupa friss színű anyagot ajánlok hozzá.
Anyagigény: 
Kell hozzá egy alapszín + valami más színű anyag. Ez lehet csak egy szín, VAGY egy szín különböző árnyalata, VAGY  csupa más szín. Tehát semmi olyan, ami ne lenne otthon éppen.

Eszközök közül csak a szokásos: Varrógép, körkés, vonalzó, vasaló, jelölő toll, gombostű.

Egyéb kellék: Foltvarró barát férj/család/ barátok/ vagy csupán egy kellemes szoba. Mindenféle ellátmány, hogy tényleg ne a konyhába futkosással töltsd az időt.

Mit tudok én ehhez hozzátenni, amiért érdemes lesz velem tartani? A szokásos szabási táblázatot, hogy kicsiben és nagyban is működjön, cm-ben és inchben is lehessen szabni. Szívesen mutatom, hogy én hogy fokok szabni.
Most készítem a színező lapokat, hogy tudjatok előre tervezni!

Ha tetszik a minta tarts velem! 

9 megjegyzés:

  1. Tetszik a minta , várom a méreteket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mérettáblázat holnap a reggeli órákban kerül fel.

      Törlés
  2. Nekem is tetszik! Várom a holnapot! Addig is puszi mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis mintának látszik... :))

    VálaszTörlés
  4. Szia Ági,
    Van egy kis észrevételem. Inch-ben varrom, és az első variáció szerint vágtam az anyagokat (8-ba szabtam) a blokkom 6"x6"-es lett. Lehet, hogy én rontottam el vmit, bár minden mindenhez passzol, csak szerintem a kész blokk itt nem 8"x8"-as. Köszönöm, hogy Veled varrhatok :)És Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés