2010. július 2., péntek

Ami egy táborból sem hiányozhat

.
Igen, egy rendes táborban van babavarrás is. Nálunk is volt. Ennek felelőse Évi volt. Nem véletlenül, hisz ő készíti a legtöbb babát közülünk, és a legszebbeket is. 



Winkler Dóri tervezte babát Rácalmáson tanulta.

Itt Csödén próbálkoztunk az elkészítésével. (hősiesen bevallom, hogy önkritikát gyakorolva én nem mertem bevállalni. Azt gondolom, hogy szép babát csak hatalmas türelemmel és szeretettel lehet csak készíteni. Sem szépen kézzel varrni nem tudok, sem kitartást nem éreztem magamban. A nem-göcsörtösre tömködés eddig pedig még sosem sikerült.  Ez a darab pedig olyan szép és finom, hogy vétek lett volna nem tökéletesre varrni)

Évi nagy türelemmel magyarázott, és rengeteget segített is.


Miközben ez a kép készült, akkor mindannyian csak arról ábrándoztunk, hogy bár már csak ott tartanánk, hogy a ruháját készítenénk. Amit most előre elárulhatok nem következett be, ugyanis a Csödére elcuccolt közel 2 mázsa anyag között senkinek sem akadt kellő nagyságú filce. Ez a kabátka pedig (közös megegyezés és a bemutatott darab alapján) csak abból szép

De a lelkesedés és a jókedv töretlen maradt :-)) 

Mártika is szorgosan tömködte a kezeket-lábakat.



Marcsi babája egy kicsit meg lett tréfálva (de csak 5 percre tettük csúffá, majd visszaszépítettük!!!)


Adél babája csupaszon megy haza, de szép hajkoronával :-)) Nagyon bízom benne, hogy hamarosan küldik a képeket majd a lányok a kész darabokról!!!!!!!!!




Mártika babájáról nem készült kép sajnos, csak egy, mikor "rákészítette" a hajnak valót. Reggel csodás hajat varázsolt belőle, de sajnos nem készítettem róla képet :-((



A tábor végén ez lett a három leg előrehaladottabb darab.


Most UFO-k, de ha  a lányok arra a kedves napra gondolnak, amikor ez készült, akkor biztos szívesen veszik majd a kezükbe a babákat, és mosolyogva fogják őket befejezni. Biztos, hogy olyan szépek lesznek majd, amilyenre Winkler Dóri megálmodta őket.



Ági

2 megjegyzés: