2010. október 7., csütörtök

Hajtott a kíváncsiság

.
Így aztán hamar be is fejeztem a táskát :-))

A részeket fazoníroztam, majd összevarrtam. Rögeszmém, hogy az alja-oldal találkozásánál levarrjam a varrásráhagyást, mert szerintem így szebben áll a táska.
 Tehát megküzdöttem vele..






A következő derby az oldalrész és fenék hozzávarrása az oldallapokhoz. Ha nem lett volna ilyen vastag az egész cucc, akkor valószínű nem lett volna ennyire macerás. De azért igyekeztem, hogy a közép az elöl és hátul is középen legyen.

Bőszen jelölgettem Marcsi utasítása szerint a felezőket, különben elvéreztem  -helyesbítek: csálé táskám lett -volna.

Az oldal feneke és oldal részét egybe szabtuk, így kanyarodni is kellett. Ezeket mindig becsípem, hogy szépen "kinyíljon".


Ilyen pöpec sarkom lett :-))





Záródáshoz méter-zippzár: ( Kárpitos-kellékes boltból szereztem be)


Mindkét oldalról felkerült 1-1 kocsi, középen pedig találkoztak :-))


Kívül már kész voltam, jött a bélés. Szeretem, ha sok zseb van, így rendesen be is rendeztem a belsejét. Még az oldalrészbe is került zseb, mindkét oldalra, az egyikhez szalagon karabiner lett varrva a kóborló kulcsoknak.





A fogóval viszont meggyűlt a bajom. Helyesebben nem is a fogóval, hanem a leírásban szereplő mérettel. Még jó, hogy Marcsi óva intett a megadott méret betartásától.

47 cm-es pántot ír a leírás a vállra akasztható verziónál. Nos megnézem én azt a nőt, aki képes a vállára akasztani (esetleg kabátban) ezt a táskát! De az is lehet, hogy seprűnyélből van a karja?

Tehát hosszabbra szabtam, és jó alaposan elvarrtam.

Kiskezemmel szépen bevarrtam a bélést a felső oldal és zippzáros rész találkozásához. / ez sem így van eredetileg, de mi így varrtuk és kész!

És ahogy elkészültem gyorsan be is tettem a laptopom .-)))))


Marcsi még kóros időhiánnyal küzd, de szerintem az övé is hamarosan elkészül.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyi vagy, ha valami újat varrok, én sem bírok magammal míg el nem készül :)

    VálaszTörlés
  2. Eszméletlenül jó lett!
    Felülmúlhatatlan a Ti párosotok!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük!!

    Tényleg nagyon jó együtt varrni, mindkettőnknek mindig van valami ötlete menet közben. Az a szerencse, hogy minden esetben kompromisszumra is képesek vagyunk sértődés nélkül. Talán ezért is működik az együttvarrásunk :-))

    VálaszTörlés