2011. február 8., kedd

Van aki új cipőre, én új talpakra vágytam :-)) 5

.
Egy díszítésre használható talpat szeretnék most bemutatni.Csödén is már használtuk és az utolsó neszeszeren is alkalmaztam, így elmondhatom, hogy sikeresen debütált.


A díszítésre szánt hímzőfonalakat kell befűzni a lukacskákba, majd így felhelyezni a talpat a gépre. (én gyöngyfonalat használtam)

Én össze is csomóztam a végeket, hogy ne csúszkáljanak szét a szálak. 

Utána már nincs más hátra, mint kiválasztani az öltéstípust. (természetesen valamilyen szélesebb mintát kell választani, ami összerögzíti a szálakat) A lehetőségeket és a variálást a varrógép díszítő öltései teszik lehetővé. De el tudom képzelni, hogy varrás közben leemelem a talpat, megtekerem, megcsomózom stb.... a szálakat és úgy varrok tovább.









Természetesen lehet kevesebb díszítő szállal is dolgozni, ez nem akadály.
És lehet játszani a színekkel :-))





Konklúzió:
előny:

  • fémből van (ez lehet, hogy csak nekem szimpatikus, de ennek az az oka, hogy már törtem el műanyag talpat)
  • használható az IDT (felső anyag továbbító )
  • szinte korlátlan a befűzhető szálak kombinációja (max 9-ig)
  • szépen, egyenletesen vezeti a szálat, a gubancolás szinte ki van zárva
  • nem csak a nagyon vékony szálak fűzhetők be (a gyöngyfonalnál akár egy kicsit vastagabb is belefér a lyukba)
egyéb észrevétel:
Nehézkesen ment a varráson haladás, mert nem láttam a varrásvonalat. Ezért célszerű lett volna egy jelölő vonalat húzni a középvonaltól már mm-re, amin a talp szélét vezetni lehet. De fel is lehet helyezni a távtartó rudacskát, ha van mihez hozzáviszonyítani a távolságot.



Ha értékelnem kellene, akkor a 10 pontból megérdemli a 10 pontot! Nem volt zsákbamacska, ezt vártam a talptól, és azt jól teljesítette!


5 megjegyzés:

  1. Nekem abszolút újdonság volt, de tetszik!

    VálaszTörlés
  2. ez a talpmánia, olyan jó, hogy lehet nálad okosodni, még akkor is, ha pfaff talpakat mutatsz, mert legalább lehet tudni, hogy léteznek ilyenek, osztlegtöbbet át lehet fordítani berninára :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is jó talp, ha használva is van.

    Dióhéj! Szerintem más gépekhez is általában van hasonló(nem egyszer pont ilyen) talp, csak azoknak a számát sajna nem tudom. Régebben én is csak nézegettem a talpakat, de nem is foglalkoztam velük, mert nem néztem utána, hogy melyik mire jó. Gondoltam ez a sorozat segítség másoknak :-)
    Ági

    VálaszTörlés