2013. február 3., vasárnap

A puff új ruhája

.
Volt egyszer egy puff. Nem volt sem szép, sem pótolhatatlan, de még csak emlékek sem fűződtek hozzá. Örökségnek mondható, de nem a dédi antik dolgai közül. A lakással együtt "jött". A többi darabja a garnitúrának már rég a lomtalanítás áldozata lett, de ez valahogy maradt. Randa volt, ne szépítsük! 


A fiam azonban hol ide, hol oda tette csöppnyi lakásában... de többször közölte, hogy ronda! Egyszer aztán úgy gondolta, hogy ha már az anyja foltot varr és ráadásul élvezi, akkor élvezkedjen ezen a puffon is :-) Persze akkor a dísze legyen patchwork mintájú. Ettől egy kicsit féltem, mert nem tudtam nála elképzelni egy ilyen stílusú darabot, de azt hiszem végül megoldódott a probléma.. :-)

Az egyik régóta simogatott anyagra esett a választás. Kaleidoszkóp blokkot varrtam belőle, ezt pedig kiegészítettem egy bútorszövettel. Az anyag csíkra mintás volt, így egyszerűen csak 45 fokos háromszögeket kellett szabni, majd összevarrni. A tűzést is csak a csíkok mellett varrtam le. Szerintem megérte meghagyni a puffot:-)

Egyből új helyet is kapott... na meg új titulust. Arab stílusú puff lett a neve.


6 megjegyzés:

  1. Aztaaaa! Volna nekem két, csúnyácska hogyishívjákom, nem egészen puffok, de rondák! ;o)

    VálaszTörlés
  2. NAgyon szép! A stílusa nekem nagyon bejön! Első ránézésre nem is gondoltam volna, hogy az egy foltvarrott kaleidoszkóp, azt hittem valami szőttes különlegesség!
    Nagyon jó lett, gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Az biztos, hogy most már méltó kiegészítője a vízipipának :D
    Nagyon szép lett. Én is éppen anyáéknál frissítek fel egy puffot, és fotelt (szerencsére párnásak, nem az egész szövettel borított)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett! Gratulálok!Nagyon tetszik a színe stílusa !
    Biztos örül a fiad!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, bár bevallom nem volt egy nagy művészet az elkészítése. Igaz ódzkodtam az egésztől, de a végeredmény nekem is tetszik. na jó... a siker titka a szép anyag volt!
    Ági

    VálaszTörlés