2014. május 31., szombat

Gyerek takaró

.
Nem vagyok a gyerektakarók varrásának megszállottja. De ha ajándék kell, akkor varrni kell. Számtalanszor segített be már eddig Marcsi, de most nem akartam ismét őt terhelni. Nekiálltam. Mondhatni kicsit sajátosan.
A Hunyadi utcában beszerzett anyagok jó választásnak bizonyultak. Vettem  blokkokból állót és csíkokból álló anyagot. Bevallom ott még nem konkrét számítások utáni mennyiséget. Az anyagokat avatás után kivagdostam.

A padlóra "kirajzoltam" a kb végleges méretet szigetelő szalaggal.
Rátettem a blokkokat:
Konstatáltam, hogy így egy kicsit sok lesz, ezért pár blokkot kivettem:

Körülvarrtam alapszínű anyaggal a blokkokat, majd újra ráhelyeztem a képzeletbeli helyükre


Csíkokká alakítottam a blokkokat, és ahol szükséges volt, oda kisebb más blokkot varrtam. Itt jegyzem meg, hogy a textil tervezőknek sokkal de sokkal több eszük van, mint én azt előre sejtettem!!!! Ugyanis a csíkos mintás anyagon minden mintaelemből négy csík van. (a takarónak is négy oldala van!) Így az anyagomból még több gyerektakaró széli részét díszíthetem majd, mert 1,5 m-t vásároltam belőle, azaz a leghosszabb oldalra is toldás nélkül jut :-)) Most a fiús szélt használtam fel, de még három másik különböző szegélyre maradt anyagom! :-)
Vatelin és thermo anyag lett a közbélés és a hátlap:

Kevés és laza tűzés következett. Nem volt egyszerű a thermo anyagot mozgatni a gép alatt, nagyon szoros barátságot kötöttek a tűlemezzel, de én voltam a győztes!!!

Keskeny szegélyt kapott, ezúttal kivételesen géppel felvarrva, ezért hátul varrtam először a pántot.
Majd a színén pelenka öltéssel varrtam vissza:
 A sarok is csak a gombostűk miatt volt problémás

De a végeredmény egész elfogadható:

 Pihe-puha készen is van :-))


8 megjegyzés:

  1. Felettébb megnyugtató azt látni,hogy egy profi a földön tervezi a "foltot ". Nekem, a megszállott szabálykövetőnek eszembe sem jutott volna. Nem mellesleg a végeredmény klassz lett!

    VálaszTörlés
  2. A szükség nagy úr! Egyszerűbb volt, mint számolgatni... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz lett. Én is így szoktam tervezni, pakolgatom, nézegetem, hogy, hogy jobb. A múltkor már az összevarrt fedlapból is kivettem egy blokkot, annyira elütött a színe a többi mintától.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobb kivenni egy blokkot, mint utána azon sopánkodni, hogy miért is hagytuk ott! Van, ami papíron és fejben is működik, van amit látni kell. Ez így van rendjén :-))

      Törlés
  4. Nagyon jó lett!
    Én is épp most gombostűztem papírfecnikkel a szőnyegre egy nagyobb darab "alaprajzát", és most megnyugodtam, hogy nem csak nekem támad ilyen "eszement" ötletem. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Eszement" ötletből nálam sosincs hiány :-)) Szerintem más is csinál hasonlót, csak nem mondja el :-)

      Törlés
  5. Ági köszönöm a tervezés ötletét.......
    Nagyon szép babatakaró készült

    VálaszTörlés