2015. június 8., hétfő

Csomagolva várják a sablonok új gazdájukat

.
Nagyon köszönöm a sok segítséget Lucy Boston, Millefiori ügyben! Végül sikerült rendet tennem a sok kis darab között így elkészültek a csomagok.

 A méreteken is variáltam az igények szerint. Még vannak elemek amelyek készülnek, de a munka indulhat! :-)
A méretek mindegyike kapott egy-egy színkódot, hogy később könnyebben lehessen keresni a hozzá passzoló elemek közül. 

Lucy Boston három méretben készült el, mindegyik csomag két sablonelemet tartalmaz.


A Millefiori kérdése volt számomra egy kicsit nehézkes, de a segítségetekkel a rajzolás során sikerült "rendet" tennem.
Így elkészült a PENTA ROSE család. A rozetták mindegyike ötszög alapú, ebből indulnak ki a megfelelő elemek. A csomagok mindegyike 5 sablonelemet tartalmaz. Három méretben rendelhető: 1", 1 1/4"   és 1 1/2" variációban.


 Hogy mekkora a különbség közöttük? Egy szemléltető kép talán segít ebben. A hámom csomag mindegyikéből a belső rombusz darabokat tettem egymás mellé (egy körkéssel, mert azt ugye tudjuk, hogy mekkora)
Mi készült még?

A csomagokhoz kiegészítő elemek, hogy mindenki kedve szerint állíthassa össze a mintáját.  Ha van ötszögekből álló rozetta, akkor miért ne lehetne hatszögekből is. Egy egyzerűbb variációt ajánlok, egyenlőre még csak az 1" variációban. (de készül a többi méret is!!!!)

Az 1" a belső hexagon végleges oldalszélességét jelöli.

És egy másik kis kiegészítő elem, az elnyújtott hexagon, amely egyik oldala 1", a hosszú pedig 2". Tehát lehet variálni  a darabokat.

Hogy segítség legyen az eligazodásban a csomagokra színkódok kerültek, amelyek a méreteket jelölik.
 PIROS - 1"  oldalszélesség + varrásráhagyás
SÁRGA  - 1 1/4"  oldalszélesség + varrásráhagyás
ZÖLD - 1 1/2" oldalszélesség + varrásráhagyás
KÉK - 2" oldalszélesség + varrásráhagyás
Így aztán két jelölés is került az egyik kis kiegészítő darabra. Mert az egyik oldala 1", a másik 2", így mindkét pl Lucy Boston elemmel kompatibillis.



Ezek a sablonok vágósablonok. Abban segítik a munkát, hogy a Lucy Bostonra és Millefiorira jellemző virágos és mintás  anyagok vágásában nagy segítségek. A kézi varráshoz ideális 8 mm-es varrásráhagyást tartalmazzák. A sablon átlátszó, így jól látszik, hogy a minta az anyagon pontosan hova fog esni, így a különleges technika biztosan és egyszerűen szabható.

A kis műanyag sablonok - amire az anyagot ráhajtjátok, és azzal együtt varrjátok össze a darabokat -  nálam nem lesznek kaphatóak. Ezt vagy máshol beszerzitek, vagy papírból kivágjátok. Az általam készített darabok nem olyan minőségűek lettek, hogy azt én (a nevemet adva hozzá) forgalmazzam.

Most a kézi varrást kedvelőknek készültek főként ezek a sablonok, de a napokban mutatom a másik új sablont, ami egy cseppet sem kézi varrásos. Nagyon is gyors és gépi , de azért látványos!! :-)

A sablonok tehát már rendelhetőek, teszem fel őket a Csokifolt Shop "polcaira".




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése