2010. november 29., hétfő

Hétvégi termés

.
A hétvégét sajnos a család nélkül töltöttem. A gyerekek sem jöttek haza, a férjemnek is el kellett utaznia. 
Nem tétlenkedtem, sok időt töltöttem a varrógép mellett, azt hiszem eredményesen :-))

Hét közben is sokat varrtam esténként, de nem volt időm a számítógép mellé ülni és dokumentálni. De most mindent pótlok!

A legfontosabb munka volt, hogy elkészüljön a bolt kirakatába szánt dekoráció. 36 szivecskét varrtam meg, ezek lettek felfüggesztve. 
Nagyon szerettem volna az elkészült kirakatról is képet készíteni, de az üveg tükröződött, így egy kép sem sikerült jól. Ezért csak a halomba rakott szívecskék egy részét  tudom megmutatni. 
Hát szó ami szó, a végére azért kissé lelohadt a lelkesedés, de elkészültem időre. Az utolsókat amikor tömködtem...............már éjjel 1 óra volt, és................végül is elkészültem :-)



Még hét közben befejeztem én is AnnaKa Csödén elkezdett darabjait.

Két táskát is varrtam, mindkettő karácsonyi ajándék lesz. Az elsőnél a  jól bevált Amy Butler mintánál maradtam, a másik a csödei táska mintája.  A két szövet egy családból származik, azonos színek, azonos minőség, de más mintázat.


És a bevált dolog, hogy amíg  varrok, addig fél szemnmel a hímzőgépre is figyelek (tiszta nagyüzem).

Alátéteket hímeztem egy ismerősnek. A tányér mintáját kellett valahogy visszahozni a terítőcskén. Szerintem a legtöbb időt az vette el, amíg kikerestem a megfelelő mintát, összeválogattam a cérnát. De elégedett vagyok, szerintem jól sikerült :-)






Egy rendelésre készült darab - kártyatartó zsákocska. No ez egy kicsit macerás volt. Már majdnem kész lett a hímzés, amikor is az alsó szál kifogyott. Épp varrtam, így nem figyeltem oda, a szál összekuszálódott, és (akinek van hímzőgépe az ismeri a szituációt) már nem lehetett meg nem történtté tenni a dolgot, szóval kezdhettem mindent elölről :-( Ráadásul egy igazi csúszó mászó természetű anyag volt az alap. De megoldottam a kérdést, ez lett belőle:



Két apróság, egy papírzsebkendő tartó és egy kis neszeszer. Egy anyag, azonos cérna, két fazon, szerintem egy táskában jól megférnek majd :-))


Persze azért maradtak félkész produktumok is, ezeket majd most a héten befejezem. Szintén kipróbált minta alapján készül két táska, jól pakolható méretekkel. Azonos méret, azonos minta, de más (igaz hasonló) anyagokból. A legfájdalmasabb rész számomra a fül elkészítése, de ezen azért sikerült vasárnap estére túljutnom.  Így várakoznak, de remélem a héten ezeket is befejezem.


És a mindenki kedvence a riseliő mintával díszített fehérneműs zsák Vera barátnőmnek.





Hát ennyi volt a heti varrogatás. 
Muszáj előre készülnöm az ajándékokkal. Számomra már nem nagyon lesz szabad hétvége az ünnepekig, megkezdődik a hosszú hetezés, hiszen minden vasárnap is nyitva kell majd lenni a boltnak.


5 megjegyzés:

  1. Csak ámulok és bámulok! Sok szépet csináltál!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt nevezem én hatékony hétvégének! ;)
    Nagyon jól eltaláltad a tányéralátétet!

    VálaszTörlés
  3. ...szóval el kell zavarnom otthonról mindenkit...és én is ezt fogom csinálni ?
    :D

    VálaszTörlés
  4. Mint írtam nem csak hétvégén, volt abban hétközi munkálkodás is! De igen, ha az ember lánya egyedül van, akkor vagy takarít, vagy vasal, vagy VARR!!

    Marcsi

    VálaszTörlés
  5. grat anya!! szépek lettek a cuccok! :)

    VálaszTörlés