2011. június 7., kedd

A szoknya

.
Az A betűt a címben nagyobb méretben kellett volna írnom. Mert így utólag visszagondolva ebben a szoknyában nagyon sok tartalom van. 

Az úgy kezdődött, hogy "nincs egy rongyom se... " de nem foltos értelemben, hanem ruhásszekrény ügyileg. Nem taglalom az okokat, mert azok egészen egyszerű átlag női eredetűek. 

Végül egy turkálóban járkáltam, amikor ez a szoknya a kezembe került.........és feltolult bennem minden emlék abból az időből, amikor méretileg és életkorilag ezt a szoknyát még vidáman megvehettem volna. Nem tagadom egy dráma zajlott le bennem. Fiatal lánykoromban abnormálisan vékony derekam volt és imádtam az ilyen szoknyákat, mert nagyon jól álltak. Eszembe jutott rengeteg emlék, fiatalkori élmény .......és csak fogtam ott azt a szoknyát és nem engedtem el. Mert ott azt éreztem, hogy ezt a darabot ha leteszem, akkor mindent feladok, elengedek. 
De ha csak úúúúgy veszem meg, hogy utána a szekrény mélyére vágom, akkor az egész dicsőség elvész. Úgy kellett megvennem, hogy igen, nekem pont erre a méretre és erre a fazonra és stílusra van szükségem. Addig néztem, amíg végül leszurkoltam a kemény 300 Ft-ot a kasszánál és nagy boldogsággal hoztam haza. 

Hogy mit kezdek egy 3 számmal kisebb tinilánynak való szoknyával? 


Hát persze, hogy körkést és ollót ragadtam. 

A zippzárt kibontottam és a színén a rést összevarrtam. A szoknya alját behúztam és az eleje és hátarészt összevarrtam. A széleknél besarkalltam. 
Fekete anyagból készítettem két táskafület.
A derékrészbe tettem mágneszárat. (egy darab keménységet helyeztem a színe és visszája közé, hogy elbírja a mágneszárat)
A bélés ívét leegyenesítettem és abba keményített fenékrészt szabtam és varrtam. A bélés rész zippzár helyén kifordítottam az egészet és kézzel a rést bevarrtam.

Nos ennyi történt. ....................és lett egy táskám :-))  

Jól pakolható, igaz belső zsebet nem varrtam bele, mert az eredeti bélést meghagytam és az nagyon vékony volt.

Azt nem állítom, hogy könnyű benne megtalálni valamit, de 5-6 neszeszer, pár tankönyv,  3-4 zsemle, egy liter tej, pár szelet hús és némi zöldség könnyen belefér. :-)

Tehát most várja, hogy ki is lesz a gazdája..........szerintem családban fog maradni.
Hát ez volt  A szoknya története :-)))

7 megjegyzés:

  1. Látod, milyen jó, hogy még is csak hazavitted? :o) Jól kitaláltad az újjászületését!

    VálaszTörlés
  2. Én meg olvastam-olvastam, és figyeltem, hogyan lesz innen-onnan vágva egyszercsak jó rád:) Gratulálok, klassz kis táskát rittyentettél. Viszont ama fájdalmadat tökéletesen átérzem :(

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy nem hagytad ott, A táska projektben is kiválóan megállja a helyét!

    VálaszTörlés
  4. háhá, én is azt hittem, hogy kis átalakítás után már tudod is hordani...de nem így........nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

    VálaszTörlés
  5. Végülis, tudod hordani, hát nem ? :)) Veled legalább nem közölte az eladó lesajnálóan, hogy nem a maga mérete :(( Nagyot nézett, amikor azt válaszoltam, hogy nem baj, úgyis apró darabokra vágom ! És abból is táska lett :))

    VálaszTörlés
  6. Mint táska határozottan jól áll, jelen formámban is :-)) Bevallom volt eleinte egy kósza gondolat, hogy átméretesítem, de rövid is volt, nem csak széltében keskeny.
    Gina! Engem nem az eladó figyelmeztetett, hanem a mellettem turkáló nő méregetett amikor nem tettem vissza a kupacba a szoknyát.
    Ági

    VálaszTörlés
  7. Zseniális! Nagyon jóóó!
    Azt kellett volna mondani: Higgye el jó ez nekem! ;-)

    VálaszTörlés