2011. december 9., péntek

Nem túl barátságos üdvözlet :-(

.....
.....................a varrógépem tervezőjének.

Igazából nem tudom mi motiválta a tervezőt, hogy egy talpat úgy tervezzen meg, hogy a legkényesebb részén egy elvékonyodó műanyag rész legyen, ami a legnagyobb fizikai hatásnak van kitéve használat közben. 

Egy nagyobb munkán dolgozom és végre eljutottam a tűzéshez. Ahogy varrtam már éreztem, hogy valami nincs rendjén. A hangokból. Eddig is tudtam, hogy kopik a műanyag rész használat közben, mert folyamatosan láttam a finom porszerű lerakódást. De sajnos bekövetkezett amitől nagyon féltem. Fogta magát és eltörött. Tulajdonképp nincs is rajta mit csodálkozni. 

Nagy sóhajtás és elővettem a féltve őrzött tartalék talpat, mert tűzőtalpból nekem van tartalék. Azt sem mondhatom, hogy nagyon olcsó, mert kemény 25 euróért külhonból hozzá is lehet jutni :-((  

Pár órás munka után ez is megadta magát!!! Ugyan ott, ugyan úgy.! Mivel tűznöm azért kellett, így a levált részt levettem és a kezemmel kompenzálva, hogy nem emelkedik fel a talp tűztem tovább. Majd a másik része is levált. 






ezek után nem volt több tartalék talp, így maradt a talp nélküli tűzés.Új talpat sajnos a helyi boltban nem árulnak, de még Magyarországon sem! Marad a rendelés, ami kb jó esetben is egy hét. Ez most nem hiányzott!!!
Ha a tűzendő darabot be tudnám tenni hímzőkeretbe, akkor még elviselhető lenne a dolog, de nem lehet. Így növesztettem még egy kezet amivel folyamatosan leszorítom az anyagot. Pár órás munka után már kezdek belejönni :-(( Igaz a szemem majdnem kifolyik, de jobbat nem tudok kitalálni. 

Addig is a mérgem cérnába fojtom és  tűzök tovább három kézzel, miközben nem szép dolgokat gondolok a tervezőről. 

9 megjegyzés:

  1. Fogadd legmélyebb együttérzésem! :(

    VálaszTörlés
  2. Ez borzasztóan nehéz! Jártam már én is hasonlóan,:munka közben ment tönkre ez,meg az....Nagyon ügyesen kitaláltad,hogyan tudod tovább varrni!

    VálaszTörlés
  3. fel a fejjel! Biztos vagyok benne, hogy így is tökéletes lesz!

    VálaszTörlés
  4. Te talpnyűvő Ági! Robinál sincs ilyen talp, szívesen veszek neked és elküldöm!

    VálaszTörlés
  5. Uhhh...bosszantó!
    Nemsokára sajnos új gépet kell vennem - milyet ne vegyek?

    VálaszTörlés
  6. Tudom, hogy nem sok segítség, de a stoppoló talpad nincs még egyben?
    Egyébként ennyire nincs már alkatrész az országban a sárkányokhoz?

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm az együttérzést, már az is segít, ha legalább sajnáltok :-))
    Robinál sincs, az alkatrész ellátással van gond. Hatalmas :-(( Rita talán tud segíteni, ha nem, akkor Angliából küldenek.
    Tigrisliliom! A varrógépem szuper, csak a talppal van bajom!!
    Kriszta! Nincs :-(( Egyébként sem lenne jó, mert olyan a tűzés, hogy minden mm-t pontosan kell látnom.
    Ági

    VálaszTörlés
  8. Én a helyedben írnék a gyártónak, és küldenék emailben fotót a törött alkatrészről. A külföldi gyártók mentalitását ismerve küldenek egyet ingyen. egy próbát megér!

    VálaszTörlés
  9. Even though there are many connected with exploring and even working out undertake in addition to the publishing myriads involving works, thesis publishing and even dissertations, its really herbal in which college students really can are categorized as insurmountable amount of stress and anxiety. https://imgur.com/a/LFMaSOs https://imgur.com/a/navFsbT https://imgur.com/a/vLBhjP1 https://imgur.com/a/Eb0iH4F http://x6efdwbhtc.dip.jp https://imgur.com/a/QdgGUTz https://imgur.com/a/VU5fbM6

    VálaszTörlés