2023. december 31., vasárnap

Valami másra gondoltál... ??

 .

Ó igen, szinte hallom azok gondolatait, akik valami olyanra gondoltak, ami még nem volt. A technika marad, a nehézség nem változik, de valami olyan, amiből lehet párna, táska, falvédő, porfogó a kandalló szélére stb. Igen, ilyen is kell! :-)  

Idáig jutottam és most feldobom egy pár órára a labdát: 


 A végeredmény még várat magára, de íme, hogy miképp jutottam idáig:

Három hasonló színcsoportú anyag, egymásra téve, majd középen elvágva. 

Aztán a két rész tovább darabolva: 

A kontrasztos szín most világos lesz, miért is ne? Sőt, ezt az anyagot nem teszem még vissza a polcra, mert fog még kelleni. 

Most egyenlőre csak a csíknak szánt darabokat szabom le. Nekem ez most is 1", de  ettől lehet kevesebb is és kicsivel több is. 

A darabokat szépen rendben felhelyezzük valami stabil lapra, jól összevariáljuk kupaconként a színeket és visszük varrni! 

A feladat ugyan az, párosával, vagy sorban, tulajdonképp most mindegy összevarrjuk a darabokat. A hosszú "első vágást" a végére hagyjuk. 

Mindig a belső résztől haladjunk az illesztéssel kifele. 

Ha az egyik oldal megvan, akkor egyenesre igazítjuk. Az oldalával egyenlőre nem foglalkozunk. 

Most következik a két leegyenesített oldal összevarrása a csíkkal.

 Nagyon fontos, hgoy a hosszanti csík bevarrásakor a vaarrásráhagyások legyenek felénk, hogy varrás közben szépen a csíkok fele tudjuk igazítani.
 

Egy kicsit gonoszka leszek, mert nem árulom el még, hogy mi lesz ebből. Kíváncsian várom, hogy mire gondoltok!! Hajrá, tessék kommentelni, ötletelni!



2 megjegyzés: