2011. április 10., vasárnap

Tihanyban voltam

.
Csak egy napra sajnos :-((  De tele élménnyel és iszonyatosan sok megvarrandó tervvel értem haza. A tűfestés mindig nagyon tetszett, de magamtól nem mertem nekiállni. Jobb is, hogy nem tettem, mert Zsuzsa ragyogó tanfolyama kihagyhatatlan lett volna, rengeteg apró trükköt, technikát ismertem meg. 

Az első tűfestett próbálkozásom eredményeit tudom mutatni. 

A bemelegítő darab lett ez a szívecske:  (megint nem tudom a képet forgatni és úgy feltenni, bocsánat!)


És tényleg belefeledkeztem a varrásba, már alig vártam a következő munkát! Madarat "festettünk". 

Először csupa elégedetlenség volt bennem magammal szemben, de ahogy nézem, nézegetem,  rájövök nem is olyan rossz ez! Látom a hibákat, tudom, hogy mit kell legközelebb másképp varrni és ez a lényeg. Ez is az én madaram !! :-)) Természetesen kevés cérnát vittem, pedig azt hittem, hogy megint túl sok mindent viszek magammal. Egy ideig ezen elsopánkodtam, de Zsuzsa megnyugtatott, hogy senki sem tudja, hogy mit kellett volna más színnel varrnom. He, he ezért nem is mutatom meg, hogy milyen volt az eredeti madaram képe :-D


A kép még nincs kész, de már jár az agyam! Nagymackónak megígértem, hogy a madár nem fog a végén térdelő állásban maradni, tehát a lábügyeket ki kell javítanom, meg még egy kevés életet kell belé lehelnem. Hogy mikor kerül rá sor azt nem tudom, de szívem szerint most azonnal nekiállnék, de hát.......... sajnos nem csak szórakozás az élet.

Köszönet Zsuzsának a tanfolyamért, nagyon jó volt. Tele vagyok lelkesedéssel és tervekkel :-))

Nagyon örülök, hogy ott voltam és irigykedek a többiekre, hogy még mennyi szép dolgot fognak ma is alkotni! Amit sajnálok, hogy sok ismerőssel is találkoztam, akikkel annyira jó lett volna beszélgetni, de mindannyian el voltunk foglalva, így csicsergésre nem jutott idő .-((  (én, mint egy megszállott varrtam és varrtam, nem is jutott időm arra, hogy alaposabban megszemléljem a többi csoportban folyó munkát, pedig csodás dolgokat alkottak ők is!)



6 megjegyzés:

  1. Hmmm.... nagyon szépek!!! Én is kacérkodom a gondolattal, hogy megtanulom ezt a technikát, és én is egyedül akartam belevágni... Mindezt sima varrótalppal készül, vagy stoppoló talp kell hozzá? Gyönyörű egyenletes a képed, már-már összeolvadnak a színek!!!

    Most találtam a blogodra és maradok! :o)

    VálaszTörlés
  2. Én menten elájulok! Ez valami gyönyörűűű!

    VálaszTörlés
  3. Örülök,hogy ezt a technikát is tudod már.
    A gyönyörűséges munkáid mellett megint fel tűnik valami klassz dolog.
    Gratulálok!
    Rózsa

    VálaszTörlés
  4. Mónika!
    Örülünk, hogy nálunk jártál, gyere máskor is! A tűfestéshez stoppoló talp kellett, de hidd el jobban jársz, ha tanfolyamon sajátítod el a fortélyokat. Én magamtól egész máshogy álltam volna neki, és ma már tudom, hogy eleve kudarc lett volna belőle.

    Robertia! Köszi, aranyos vagy, de ez csak egy tanuló darab, sok sebből vérzik. (közelről lászik ám)

    Rózsa!
    Én úgy gondolom most, hogy bizony lesz még folytatás :-))

    VálaszTörlés
  5. Nézem kinagyítva, de nem látom a vérző sebeket. :))) Gyönyörű ez a madár!

    VálaszTörlés
  6. Szép lett a madárkád is. Örülök, hogy találkoztunk , de sajnos nem csicseregtünk. Én is varrtam, mint egy megszállott.
    Lehet, hogy azért, mert megszállott vagyok.

    VálaszTörlés