2012. október 1., hétfő

Free Motion Quilt Challenge 2012 szeptember

.
Hoppá! Majdnem elfelejtettem. Bár lehet, hogy nem véletlenül akaratomon kívül törlődött a feladat a fejemből. Mert ez egy újabb körülrajzolós minta, amit elvégzek, de nem tartozik a kedvenceim közé.

SewCalGal szeptemberi feladványa egy blokk tűzése, ami adva volt.  Tehát először kinyomtattam, majd átrajzoltam egy anyagra. De az idő nagyon kevés volt, így csak hamarjában eszkábáltam egy provizórikus másolóasztalt. Vagyis  a gép elé tettem egy lámpát, majd egy nagy plexi vonalzóra tettem a papírt, amire rárögzítettem gombostűvel a tűzendő anyagot.


Először húztam az anyagon a jelölőtollat, de rájöttem, hogy sokkal kevésbé tolom a tollheggyel az anyagot, ha csak pontokat rajzolgatok. 


Majd a meglévő vonalakon tűztem...............
 Amikor már azt gondoltam, hogy készen vagyok, akkor azért megfordítottam az anyagot, mert a hátoldalon tudtam a legjobban ellenőrizni, hogy melyik részlet maradt ki.
 De így, miután csak a vonalak voltak csupán körültűzve olyan befejezetlennek éreztem, így a nem mintához tartozó részeket valahogy "háttérbe küldtem". A jól bevált kavicsokat választottam ehhez.

 De nem csak a középrészbe kívánkoztak a kavicsok.............
 A minta széléhez viszonyítva 3 cm-re is húztam vonalakat, hogy ott legyen a tűzött blokkom széle.

 És csak jöttek a kavicsok egymás után.............. bár azt hittem sosem érek körbe azért egyszer csak kötöltődött minden hely.



  A jelölő vonalakat nem vasalóval, hanem egész egyszerűen hajszárítóval tüntettem el a végén...



És íme a végeredmény... 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett!!
    Köszönjük a szombati napot, nagyon jól éreztük magunkat, most már jöhet a sok-sok gyakorlás :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon jól éreztem magam! Csuda jó kis csapat vagytok!! :-)) Bizony, gyakorolni, gyakorolni...... :-)

      Törlés
  2. Beautiful! Your feathers are so smooth and backtracking is invisible. I love how you filled in with the pebble design.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik nekem,a tűzés és a minta is :o)
    Üdv.Rózsa

    VálaszTörlés