2010. május 27., csütörtök

Az útépítők és a foltvarrás kapcsolata

.
Idő hiányában kissé megtorpantam a takaró varrásával. Tegnap aztán váratlanul "házfogságra" lettem ítélve. Szerdánként szünnapos vagyok, ilyenkor takarítás, bevásárlás, ügyintézés...... stb dolgot kell elintéznem. Már majdnem útnak is indultam, amikor váratlanul hatalmas hangzavarra lettem figyelmes.
 A házunk előtt elkezdték felszedni az aszfaltot!  És mintha direkt engem akartak volna itthon tartani, a mi kocsikihajtónkba állították a nagyobb gépeket:



No persze, ha szóltam volna, akkor biztosan megoldják, hogy ki tudjak menni. De úgy döntöttem, hogy a világ minden kincséért sem szabad a gödrökön keresztülhajtani, aztán majd hazafele a friss aszfalton keresztülmennem :-)))
Itthon kell maradni!  

Így ajándékoztak meg egy kis foltvarrásra szánt idővel az útépítők!


A hiányzó 36 blokkot így befejeztem és jött a kirakós játék.

Sötét folttal a közepén:

Világos középpel:

Ezt választottam a végén.

A számolással azért még meggyűlt a bajom, ugyanis nem egyforma számú A ill B blokk kellett, mint az utólag kiderült. Sőt a két variációhoz is eltérő számú kell.  (így már meg sem kísérlem kiszámolni, hogy hány blokkot varrtam pótlásnak ) De a következtetést azért levontam, legközelebb először mérek, aztán  rajzolok, majd számolok, és csak ezután varrok. 

Össze is varrtam a blokkokat, most a szegélyen gyötrődök.

1. világos keret
2. sötétebb színű keret
3. a szegély kombinált, az oldalak közepénél lévő íveket pótolom és ezt beépítem a valamilyen színű keretbe.

Tehát még egy kicsit nyüglődök :-((


Ági

2 megjegyzés: