2010. június 6., vasárnap

Elkészültem

.
Elkészült! Egy kicsit bele is fáradtam, de kész.


Vannak benne hibák, hisz sem profi nem vagyok, de még csak gép sem. Nagymamám mondása: "ha valamit elrontasz, akkor a világért meg ne mond, hogy hol a hiba, úgy sem veszik észre. Ha pedig észreveszik, had gondolják azt, hogy direkt van!"  Tehát nem mondom, hogy mit kellene rajta kijavítani. Összességében elégedett vagyok :-)
A végleges mérete 240 cm x 240 cm lett.
Mivel Marcsi mellett "sokat ültem" így kiszámoltam, a takaró 1000 db-ból áll.Hogy hány blokkot kellett még utángyártanom? Nem tudom, de nem maradt ki egy sem.

A szegély ötlet a férjemé, ami nekem is tetszik így.

A tűzés improvizáció, a közepét leszámítva, ahol muszáj volt előrajzolni. Evvel meg is kínlódtam :-(A papír alapján előrajzoltam, amit próbáltam (!!) követni, kisebb-nagyobb sikerrel.


A legszélső szegélycsík egyben a paszpólja is lett a takarónak. A vatelint és a hátlapot szélesebbre vágtam, mint a kész eleje. Erre duplán hajtott anyagot varrtam. (előtte számoltam, hogy biztosan elég legyen az anyagom, mert összesen 110 cm-nyi anyag kellett a 110 cm szélesből)

Minden segédeszközt igénybe vettem, hogy egyenes legyen a széle. (elég randa lett volna, ha az 5 cm-nyi szegély girbe-gurba)


A saroktól egy kicsit féltem, de az is ment könnyedén.

A szegély varrása nagy segítség volt a varráskor, hisz látszódott a 45 fokos szög.Mivel széles a szegély, ezért magasra kellett felhúzni a szegélycsíkot, és így varrni.


Szépek lettek a sarkok (szerintem)
Majd jött a véget nem érő kézi varrás. Az első két-három órában még élveztem, hogy feltett lábbal bugyuta filmeket nézek közben a tv-ben, majd éjfél körül már nem volt olyan vicces a dolog.  Azt gondoltam, hogy soha nem érek körbe. De körbeértem!

A kész takaróról a fotókat napsütésben a fűre terítve készítettem, ezért látszik rajta egy-két hepe-hupa. Hja, ha valaki egész nap csak varrogat, annak nincs ideje füvet nyírni!

A hátoldala is egész rendes lett:Prológus: 

A részeg ember blokkot nem nehéz varrni, ha van sablon hozzá
Tehát a 10-es skálán: 10 pont (feltéve, ha vásárlás után használja is valaki)

A sablonhoz jó, ha van olyan talpunk, ami kimondottan olyan széles, mint a sablon varrásráhagyása

A gyönyörű tavasszal vásárolt cérnák ****** csillagot érdemelnek. Az egész takaró megtűzéséhez kb 1400 m-t használtam el, és 1, azaz egy esetben szakadt el a szál!

Előre feltekert bobbinszálat használtam, ami ennyi tűzés esetében hatalmas könnyebbség

Ha a "látó" (köznapi nevén olvasó-) szemüvegemmel varrok, akkor nem kell közben a tv-t is bámulni. Valószínű ennek köszönhetem, a reggeli kínzó fej és szemfájásomat.Ági

10 megjegyzés: