2010. október 19., kedd

Tűzögettem...

.
Az az igazság, hogy az utolsó tűzött munkámat agyon dicsértétek. És mi tagadás jól is esett. Talán egy kicsit túl jól is, de kellemes érzés volt :-)) Utólag is köszönöm!

Most megint tűzögettem.... tűzögettem. Kivételesen nem szivacson, hanem vatelinon. Igazság az, hogy nem vatelinon, hanem Ikea-s paplanon. Hogy miért? Mert nem akartam szivacson, mert a választott anyag és a szivacs egymásra gyakorolt kapcsolata elválaszthatatlan, de nem jó értelemben. Mondhatni összenőnek és csak rángatni és ráncolni lehet őket nagyobb darabon. Viszont lusta voltam 3 réteget vágni, illeszteni, varrni. Ez az ikeás paplan viszont középen vatelin, körben "tejszűrő"- szerű anyaggal. Már használtam máskor is. Előszeretettel teszem táskákba. Az ára is elfogadható.

És most nem is nyúlós anyagon tűztem. A másik kedvenc volt soron. A művelúr szerű sötétítő függöny maradékom.

Először esett meg, hogy előre terveztem, no nem teljesen, csak úgy nagyjából. A fő motívum helyét és nagyságát rajzoltam fel és a főbb indákat. Ezt is csak azért tettem, hogy ne legyen aránytalan a kész minta. Azt sejtettem (tudtam), hogy nem azt fogom megvarrni amit előre elterveztem, de ebben ez az izgalmas!


Akkora anyagot vágtam, hogy egy irattartó borító kikerüljön belőle. A mintát a borító elejére szánom,  így az a terv, hogy azt a területet viszont szépen beborítsa.

Ebben az az izgalmas, hogy ahogy varrok és varrok, úgy egyre több ötlet jön elő. De ez jó!



Evvel a kitöltéssel nem vagyok megelégedve,  legközelebb már máshogy fogom ezt varrni.


Ezt viszont imádom: a kis köröcskéket!

és köröcske, ha kész:



 Majd kezdődik a játék. Nézem, nézem és rájövök, hogy még hol kell csinosítani. Eredendőleg ezeket a szirmokat így gondoltam el, de nem jó. A belső részen azok a valamik olyan kis csököttre, deformáltra sikeredtek.


De így már jobbak:





Igen, de ezzel együtt elkezdődött a véget nem érő piszmogás, mert ugye akkor a többi szirom meg üres?  Tehát még pár órácskát belefeccoltam, és ez az a pont ahol úgy döntöttem, hogy ennyi. Ez elkészült (legalábbis tűzés ügyileg)

(fotózni azt már látom, hogy nem tudok rendesen) Egyik kép sem az igazi, de próbálkoztam!

Ez a vaku nélküli kép:





Ez pedig a túl sok vakuval készült:


5 megjegyzés:

  1. Én meg nem találok szavakat :))

    VálaszTörlés
  2. Ha csak tizedennyire tudnék! De valahogy leragadtam a kukacolásnál.

    VálaszTörlés
  3. Hello! I am the author of NLQ Photo in Norway, and I am glad to see you visiting our blog! Thank You! And I often visit your blog and your friends. Have a nica sunday! Oline

    VálaszTörlés