2010. november 14., vasárnap

A fél pár zoknik rejtélye

.
Nagyon nem foltvarrás ez a téma! ... De majd  egész nap ez kötött le :-(((

Kezdetét vette a nagy karácsonyi takarítási rohamom. Kezdtem avval, hogy a kutyát vettem kezelésbe. Szőrügyileg. Ráfért! Most nagyon büszke és roppant szépnek érzi magát. Igaz a szálkás szőrű tacskónk egy fél bernáthegyinek is becsületére váló szőrtől szabadult meg, de most szép áramvonalas és rendezett a külseje.

A takarítás szerintem nem nagy dolog, ha előtte sikerül rendet tenni, megszabadulni a felesleges holmiktól - lomoktól.
Tegnap több órán át vasaltam és rászántam magam a "fél pár zoknis doboz" rendezésére is. Nos ez nem kis doboz, nem is csak úgy egy dobozka, ez egy szép nagy, dugig pakolt ládácska! Amikor a tiszta ruhákat rendezem, akkor igyekszem a zokniknak párt találni. Ez valóban egy társkereső tevékenység, sok esetben nem járok sikerrel. Ilyenkor - mintegy a problémát megszüntető megoldásként a pár nélkül maradtakat begyömöszölöm a ládácskába, hogy majd.... legközelebb... akkor biztos ott lesz a párja is.  Amikor kellő mennyiség felgyülemlett, akkor jön a nagy feladat.

Már módszeres vagyok, mert először színek szerint válogatom a fél pár zoknikat. Vannak eseteket, hogy egyből párra lelek. De ez nem jellemző :-(( Aztán  elgondolkodtam.

Mi a csudának tesznek azonos színű, azonos hosszúságú zoknikra különböző jeleket??????? Ott a bokarészen vannak a kódok, azok teszik lehetetlenné a párosítást!  Kis apró rombuszok, feliratok, pöttyök, és egyéb jelek, amelyek jelzik, hogy ne örüljek, ők biztosan nem tartoznak össze :-(

Így közel 1 órás játszadozás után elgondolkodtam. Hol vannak a fél pár zoknik? Jó, az egyik fele itt a dobozban és a másik felük?? Végignéztem a lakás minden szegletét, a fiókokat, az ágyak alját és a szennyes tartókat. Nincsenek sehol! A lábunkon maradt? Nem hiszem, mert az feltűnne.

A biztos megoldás a mosógépben rejlik.Az is biztos, hogy valamilyen paranormális jelenségre leltem. Daniken könyveit gyorsan végiglapoztam, hátha ír valamit a gabonakörökön, inkákon, ufókra utaló köveken  és kanálhajlítókon kívül a mosógépes rejtélyekről, de semmi. Így maradt a saját verzióm.  Két megoldást is találtam ami mindenre magyarázatot adna.

1. A mosógépben lakik a zoknievő szörny!!!
Erre bizonyítékokat is tudok felhozni, ugyanis időnként előkerülnek számára nem kedves fél pár zoknik, természetesen csak a piros vagy a fehér (fehérítős) mosás után. Ezek valamilyen okból nem kedvesek a szörny számára, tehát visszajuttatja nekünk érdekes állapotban, DIREKT használhatatlan állapotban, bosszúból.  Ilyenkor a bokarészen lévő kódok alapján azonosítom őket. Teendő: párosítás után kukába velük.

2. A mosógépbe gyárilag helyeztek el egy kísérleti berendezést 

(valószínű a NASA fejlesztette ki, miért ne, ha a műanyag dobozokat és törölgető rongyokat is, melyeket a Teleshopban vásárolhatunk meg, az ő kutatásaik alapján gyártják). Ez  egy különleges részecskeátalakító, és azt figyelik, hogy hol bukkan majd fel a kísérletben szereplő zokni.
Ez teljesen biztos, hogy így van, ugyanis így értelmet nyer a zoknik gyári kódolása is. Valamilyen számomra ismeretlen eszközzel figyelik,(lehet, hogy a varrásban van elhelyezve az érzékelő- mivel lyukas és szakadt zokniknak mindig előkerül a párjuk, ellentétben a jó minőségű zoknikkal, amelyek szinte az első mosás után szinglikké válnak) hogy a molekulák hol és hogyan  alakulnak vissza, ha egyáltalán visszaalakulnak Ezt a megfigyelést segítik elő a kód a zoknik bokarészén (rombuszok, pöttyök stb ... különböző színkódolás).

Ezen megállapításokat figyelembe véve a köz érdekében felajánlom megfigyelésre a Központi Fizikai Kutatóintézetnek a fél pár zoknijaimat!!! Nem kis mennyiségről van szó, tehát komoly  párhuzamos mérések elvégzésére tökéletesen alkalmas készlettel rendelkezem!

Ha azonban valakinek - lévén, hogy ez egy foltvarrós blog - kreatív ötlete támad a fél pár zoknik felhasználását illetőleg, az kérem ossza meg velem!!!!!


12 megjegyzés:

  1. láttam én már sok olyan japán könyvet, miután a mosógépben megharapta a zoknievőszörny valamelyiket a párból, a másik is rettenetes szörnnyé változott :)Ha szeretnéd keresek dokumentált adatokat erről az eseményről.Más japán könyvekben meg a fertőzött ,maradék zokni egyszerűen rámászott egy babára ,és úgy tett, mintha igazából pulcsi,sapka,kötött ruha stb.lenne....résen kell lenni, mert nagyon ravaszak és veszélyesek !

    VálaszTörlés
  2. http://4.bp.blogspot.com/_xvth-kt3Zg0/TM63l4ecUxI/AAAAAAAAStM/__VpPrCjOYE/s1600/DSC_0095.JPG
    Itt sikerült lefényképeznem egy ilyen álbabaruha -zokni darabot,ami vékonyságánál fogva (egy repülőútra kitenyésztett műszálas terrorista zokni felső rugalmas vége ) kiválóan odaillik egy 30 cm-es baba pizsama alsójának derekára.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Ági , ezt most felolvastam a férjemnek, hogy elhiggye, nem én vagyok az egyedüli háziasszony, akivel ez előfordul.
    Már többször folytattam vele erről egyeztető tárgyalást, de mindig eredménytelenül zárultak a megbeszéléseink. A zokni rejtély kifogott rajtunk. is.
    Volt már olyan próbálkozásom, hogy egyszerre vettem egyforma zoknikat 5-8-10 párat.
    De akkor meg felvetődött, hogy egyes rosszmájú kollegákban megfordulhat a gondolat, hogy nem cseréli a zokniját a drágám.
    Szóval tovább küzdök a félpár zoknikkal.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a férfi családtag csakis egyforma színű zoknikat vásárol magának. Addig nincs is baj míg párosan vannak, aztán végül beüt a krach teljesen, mert a legutolsónak maradt egyetlen darabot ugye már mégsem tudja felhúzni... Még nem találta meg az igazi megoldást, de időről időre beállít egyszerre 10 pár ugyanolyan zoknival....
    A gyerekzoknik könnyedén át tudnak alakulni aranyos kis zokniállatokká (csak akkor vagyok bajban, mikor ki tudja honnan előkerül a másik darab is, nagysokára). Akkor legtöbbször kidobom a "jót", mert két ugyanolyan mintázatú állatka már 'unalmas lenne...
    Nemrég olvastam valahol (vmelyik blogon, de most nem tudom hirtelen melyiken), hogy az ilyen zoknik kézre húzva kiváló takarítóeszközzé tudnak átlényegülni (gondolom nem a kimondottan műszálasokra kell itt gondolni). Ablakpucoláshoz pl., és a végén ugye már mosni sem kell, mehet egyenesen a kukába...
    Kedvtelve olvastam a bejegyzésedet, örültem hogy nem csak nálunk ilyen faramuci a helyzet zoknifronton :-)))) Időnként hangosan is felnevettem :-D

    VálaszTörlés
  5. Martimez!
    Ez tetszett :-)) A szörnyérzékeny zoknik nálam tényleg borzalmas - kisgyerekek fejlődését jelentősen visszafogó - iszonyattá lennének képesek átalakulni, ha nem gátolnám őket meg abban, hogy rámásszanak egy babának, állatkának álcázott képződményre(lévén, hogy a kézi varrásom nem nevezhető publikusnak a külleme miatt)!! A távolkeleti gyerekpizsamává lényegült textilen azonban mintha felismerni vélném az egyik pettyes zoknim darabkáját!!!!???

    Elizankó!
    Nyugtasd Magad, de főleg a férjed avval, hogy szerintem minden háztartásban ez előfordul, és igen is létező probléma, csak ez olyan "nem beszélünk róla" téma, de ettől függetlenül a legpedánsabb háziasszonyok is kűzdenek!! Kivéve az én szuper-nagynénémet, aki képes volt 2 (azaz kettő) pár nélküli zoknival több órán át körözni apukám házban kétségbeesetten, hogy hol a zoknik párja. (szerintem neki még századforduló előtti mosógépe van otthon - amibe nincs beépítve a molekula-átalakító- ellentétben apukámmal, akinek az én nem olyan régi mosógépem van a birtokában. Tanácsom: tüntesd el a fél pár zoknikat, a férjednek pedig mond azt, hogy a hiányzó ruhadarabok valószínűleg feloldódtak a mosógépben!!

    Tigrislilijom!

    Ez jó ötlet- takarító eszközzé fogom a fél pár zoknis készletet - lévén, hogy a Fizikai Kutatóintézet ezidáig nem keresett fel!!!
    A sok pár vásárlása egy színből- ezt próbáltam, de itt is adódtak problémák. Ezeket most nem ecsetelem, mert már amúgy is tiszta hibbantnak tartanak többen, az elmélet után pedig már menthetetlen lennék :-)))

    Ági

    VálaszTörlés
  6. De jó ezt olvasni! Nálam is mindig több a páratlan, mint ami társra talál. Egy nagy szatyor van tele a szinglikkel. A nővérem is így csinálja, csak ő már dobott ki tavaszi nagytakarításkor egy degeszre tömött szatyrot, aztán másnap, egy másik szekrény mélyéből előkerült a kiselejtezett zoknitároló pontos mása, az elveszettnek hitt párokkal :D

    VálaszTörlés
  7. én mindig kinevettem anyukámat, míg ő mosott ránk gyerekkoromban ezért a jelenségért. aztán amikor én is anyuka lettem, nálam is beütött a krach. szerintem a zoknifaló csak bizonyos korú és családi helyzetű nőket támad meg és immár én is ebbe a kategóriába tartozom. anyukámtól meg sűrűn kérem a bocsánatot :-))
    éppen tegnap este nézegettem a lányom zoknis fiókját párok után kutatva, de örömmel jelentem, hogy a mai mosásban néhány szörny feladta magát :-)

    VálaszTörlés
  8. No ugye, hogy mindenkinél lapul egy rakat fél pár zokni!!!! Főleg az tudja ezt, aki rendezgeti a családi lábravalókat :-))
    Ha valami nagy ötletem támad a feldolgozásra, akkor majd beszámolok róla :-))

    VálaszTörlés
  9. Ha gyerekjátékot akartok a szingli zoknikból varrni, akkor itt kutakodjatok:
    http://www.google.hu/images?q=socks+monkey&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=qtDiTNLpLIuWswbDgrnlCw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CC4QsAQwAA&biw=1264&bih=592

    VálaszTörlés
  10. Hát ez ellen csak az az egyetlen megoldás, hogy minél sűrűbben kell zoknit mosni, mondjuk, 3-4 pár után. Akkor még könnyebben előkerül. Egyébként csak a takarítóeszköz, mint felhasználás marad.
    A KFKI-ra ne számíts különben, úgy tudom, az egyik mobilcég vette meg, informatikával foglalkoznak, nem zoknival. :-)

    VálaszTörlés
  11. Ilyen zoknievő izé nálunk is lakik, egy teljes fiók van teli velük..........ha már nagyon sok van, akkor párosítok, tuti akad sok pár, de még így is sok szokott maradni. Nos, ezekből a maradékokból én kispárnát csinálok:))))))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  12. Kispárnát?? A zokni lesz a töltelék, vagy a borítás?

    Még mindig van egy halom szingli zoknim!
    Ági

    VálaszTörlés