2011. augusztus 22., hétfő

Ne csak varrjunk, bontsunk is!

.
Írtam előzóleg, hogy "csak úgy, gondolomra" varrjuk egymáshoz a kiszabott almacsutka darabokat. Majd Marcsi beszólt, hogy nem is lett volna rossz, ha egy világosabb egy sötétebb kerül egymás mellé. Én ugyan nem szóltam semmit, de mégis elkezdtem így varrni a darabokat. Bár nyomatékosan azt az utasítást is kaptam, hogy ne gondolkodjak, csak varrjak, a dolog úgy alakult, hogy valami gyengécske rendszer egy idő után mégis lett az összevarrási szisztémába.........de nem a kezdetektől.
Majd ez fel is tűnt a 14-15. sor tájékán. Így fogtam magam és bontottam. Nem szívesen, de megtettem, mert ismerem magam. Tudom, hogy utána mindig odajárna a szemem, ahol hibádzik a sor. Tehát bontottam és a későbbi sorok összeállításánál "gondolkodtam" is. (már tudom, hogy hiba volt, mert egy csomó idő avval ment el, hogy az amúgy kaotikus elrendezés egyes darabjai azért passzoljanak valamiképp)

De most ennyire jutottam. Ki is vasaltam. Sőt az apró hibákat is kijavítottam. Elég vicces volt, ahogy vasaltam, majd felfedezvén egy-egy elvarrást, rávarrást, elcsúszást.......... rohantam a géphez, bontottam és újravarrtam. Bár a jó vasalás csodákra képes, azt gondolom, hogy inkább passzoljanak azok a sarkok, ezért bontottam, ahol kellett. 



És ezennel segítséget is kérek! 

Van három blokk, ami az én szemem egy kicsit (de tényleg csak kicsit) zavarja. Ti látjátok? Kicseréljem? 

Addig is gondolkodom tovább, mert körben még szeretnék egy sort varrni, de azt csak egy- egy egyszínű anyag felhasználásával.


11 megjegyzés:

  1. Hát nekem ez így jó ahogy van! :-) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz lett. Kedvet kaptam a "manu-quilt super" gépem kipróbálására. A 9.,10. oszlop és kb 10.,11.sor környékén úgy látom, hogy sötét helyett világos csutka került, illetve kicsit balra meg fordítva.A jobb alsó saroknál is ez a helyzet. Igaz keresnem kellett a cseréket.Ha nem hívod fel a figyelmet rá, szerintem alig lesz valaki, aki észreveszi. Ennek ellenére én cserélnék.

    VálaszTörlés
  3. Én elfogadom így ahogy van. Nagyon ügyes vagy . azért tippelek :

    A tippem: balsarok: 7x5;7x6;7x7; csutkákat cserélném (a kékségeket)

    Juci

    VálaszTörlés
  4. én nem tippelek, elfogadnám úgy ahogy van, de még jobban elfogadnám ha már Ági-féle csodatűzés is lenne rajta :D:D:D
    Szerintem a végtelenségig lehetne bontogatni és pakolgatni, de kérdés, hogy egy laikus vajon valaha azt mondaná ahogy nézegeti, hogy enyje-benyje, azért azt a hármat nem oda kellett volna varrni :D
    Ezekben a nagyon színes, tényleg maradékokból készült takarókban éppen az a jó, hogy nincs benne rendszer (persze végül csak tettél bele, mert még a legnagyobb káoszban is van rendszer) de az a saját rendszered.
    Én mást szúrtam ki, de nem írom le, mert nem venném a lelkemre, ha miattam nekiállnál sorokat bontogatni :D (nem olyasmi, hogy sötét-világos)
    Ráadásul azért mert engem - nagyon-nagyon kicsit - az zavarna (na nem annyira, hogy bontogassak miatta!) attól még az úgy jó, ahogy Ti azt odaraktátok :-)

    VálaszTörlés
  5. na megint megnéztem, már meg sem találtam, mit is szúrtam ki :D

    VálaszTörlés
  6. Hát ugyanazt szúrtam ki amit Bilóba, de én nem cserélném ki. Direkt. És nekem is tetszik.

    VálaszTörlés
  7. Nekem a középtájon lévő hármas világos cucc bántja a szemem (de csakis azután, hogy felkérve éreztem magam a hibakeresésre, egyébként fel se tűnt volna:))) Egyébként meg le vagyok nyűgözve:))

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű lett! Rengeteg munkád lehet benne, főleg így, hogy még bontottál is!

    VálaszTörlés
  9. Az organizált káosz a legrázósabb elrendezés, mert miután nekiállsz találomra varrni... hát úgy jársz, mint fentebb leírtad. Azt bizony úgy kell hagyni, ahogy a kezed alá került.
    Dorkához csatlakoznék: úgy jó, ahogy van! Egyszerűen gyönyörű!

    VálaszTörlés
  10. Az ikrek másik fele is véleményt mond: hozzá ne nyúlj bontó szándékkal!!! :o)

    VálaszTörlés