2011. október 26., szerda

Csodás Csöde ősszel

.
Van egy hely, amiben még sosem csalódtam. Ez a hely, ahova visszajárunk, mert mindig jó a társaság, mert mindig fantasztikusakat lehet varrni, hatalmasakat beszélgetni, újakat tanulni. 
Rendszeres olvasóinknak nem is újdonság talán, hogy nekem ez a hely Csöde.

Zsuzsa és Kati felvetette az ötletet, és azt hiszem egyikünket sem kellett különösen kapacitálni, hogy hezitálás nélkül igent mondjunk. Mert ősszel is kell foltvarró élet ......ugye??? :-))

Az időpont megválasztása okozott egy kis problémát, de azért ha nem is a tervek szerint, de összejöttünk. Szegény Kati az utolsó pillanatban komoly okok miatt volt kénytelen visszamondani a találkozást, Ági pedig csak egy napot tölthetett velünk. De Zsuzsa, Adél, Nóra, Marcsi és Éva eljött, a házigazdánk jól  befűtött, a napocska kicsit kisütött.

Érkezés után már neki is kezdtünk az érdemi munkának. Zsuzsa szövött hatású takarója mindenkinek nagyon tetszett, kivitelezése pedig - ha nem is pofon egyszerű- de amikor már rájön az ember lánya, akkor élvezetes. De Zsuzsa kitartóan magyarázta, illesztette, fordította.................szóval varrtunk :-))

 

Én a végén olyannyira belelendültem, hogy kész takaró fedlappal tértem haza :-)))


A hétvégére nem sűrítettünk be sok varrnivaló tervet. A cél a takaró és egy táska elkészítése volt. Így szombaton már a táskának is nekiálltunk. Ez a fazon a nem kevés darabból álló kategóriába sorolandó.Igyekeztem egy különleges és praktikus táskát tervezni. Bevallom sok jól kihasználható zseb van rajta, de elég munkás a kivitelezése.  Tehát volt szabni való bőven, bevallom már-már azt httem, hogy feladják a lányok. De nem!!!!!!!!! 

Kisebb-nagyobb taktikai megbeszélések folytak, de minden a terv szerint haladt.


szabtunk még a konyhában is .....


Taktikai megbeszélés a varrógép mellett........


De mindenki nagy örömére mindannyian kész táskával tértünk haza :-))



Nagyon jó volt veletek, csodás hétvégét töltöttünk együtt!!! Végre egy kicsit szusszanhattam a  mindennapok szürkeségében!!


4 megjegyzés:

  1. De jó volt nektek! Nagyon szép dolgok készültek!
    A takaró és a táska is nagyon izgalmas, mégis egyszerű(nek tűnik :D)

    VálaszTörlés
  2. Hát ezek a csödei szeánszok (és a végtermékek) még mindig irigylésreméltóak!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon irigy vagyok, csodaszépeket alkottatok megint!
    Klassz a táskád Marcsi, profi munka!

    VálaszTörlés
  4. I enjoyed visiting your blog. It is fun to know that quilters are the same the world over.

    http://starwoodquilter.blogspot.com/2011/10/rosebud-quilt-block.html

    VálaszTörlés