2011. október 12., szerda

Nekem ennyi a halloween

.
Nem vagyok híve annak, hogy egy generációk óta méltó tisztelettel megtartott ünnepet átformáljunk. Magyarországon halottak napja és mindenszentek ünnepe van november elején az én felfogásom szerint. De nyilván hatással van rám is az "új hullám" és tudomásul kell vennem, hogy lett halloween. Különösképp nem tervezem a lakásunk feldekorálását boszorkányokkal, fekete macskákkal, halálfejekkel és egyebekkel. Tegnap viszont a férjem felkérésére (!!!!!!!) egy tokot kellett készítenem új útitársamnak - akinek még nem adtam nevet, pedig megérdemelné, mert becsülettel elbeszélgetünk egymással útközben és eddig még mindig oda vitt, ahova kértem- a GPS -nek.
Le is ültem varrni egy tokot és közben gondolkodtam, hogy hogyan is tűzzem meg. Akkor jött az ötlet, hogy legyen "halloween-es", de azért visszafogott. Így fogtam egy narancssárga anyagot és pókhálókat kezdtem el tűzni. Tanfolyamokra bemutatni már volt ilyen tűzésmintám varrva, általában mindenkinek tetszett, holott én nem voltam különösképpen elájulva tőle. Nagyon egyszerű a kivitelezése.

A kiindulás egy "csillag elem". 





Ezt megvarrva visszatérek a tűvel a középponthoz és onnan kifele haladva "csészevonalakat" varrok.




Ha egy elkészült, akkor jöhet a következő...




Az életszerű összekötések miatt kimentem a kertbe egy kis környezettanulmányra, mert zavart, hogy egyik-másik pókhálóm a levegőben lógott.


Konstatáltam, hogy a pókháló szálai valamihez kötődnek, így én is kötöttem minden egyes szálat valamihez. Így utólag rájöttem, hogy nem kellett volna. A tűzésminta egy kicsit kaotikussá vált tőle, de sebaj, a gps-em nem sértődékeny :-))

Amikor az egész anyagdarabot letűztem, akkor egy pókot is szerettem volna rávarrni, de végül elálltam ettől a gondolattól, mert az már a giccs fogalmát többszörösen merítette volna ki. (mondjuk ha nem egy tokot, hanem egy faliképet varrtam volna, akkor biztosan ráteszem azt a szegény pókot!) 

Szépen lekanyarítottam a körkéssel a felesleges részeket és kiszabtam egy rém egyszerű formát, kicsit besarkaltam.
Pánttal szegtem a felső szélt, amit csak visszahajtottam a tok belsejébe, és ennek a széléhez erősítettem fel a zipppzárt. 
Legújabb hóbortom, hogy neszeszerekbe, tokokba is a méterben kapható zippzárt használom. Annak is csak az egyik oldalát.


Külön szabtam és varrtam a bélést, amit kézzel varrtam be a zippzárhoz.

És hamar el is készültem:



Majd bele is pakoltam:






10 megjegyzés:

  1. A tűzés pedig tényleg szép! Várom már a hétfőt :-)

    Halloween-el kapcsolatban teljesen egyetértek veled, számomra kimondottan ellenszenves ez az erőszakolása az ünnepnek.
    A GPS-t mi Gizinek ill Sanyinak neveztük el, attól függően, hogy női vagy férfi hangon navigál (az egyikben állítható (a beállításoknál Andinak és talán Péternek nevezték el :D), a többiben nem tudom :D)
    Beszélgetni pedig én is szoktam vele, főleg ha mondjuk állandóan le akar vezetni az autópályáról (mi többen használjuk, és ki éppen hogy állította be) vagy ragaszkodik az 50-es sebességhatárhoz, és közben kint van a 70-es tábla :D

    VálaszTörlés
  2. Hú ez nagyon jó lett. Tényleg egy pók még elfért volna rajta csak a buli kedvéért.

    VálaszTörlés
  3. Nemrég "keveredtem" ide, erre a blogra.Nagyon jó dolgokat látok és a pókos GPS-tartó is remek.A Halloween ünnepet úgy 14 évvel ezelőtt épp abban az időben Amerikában jártamkor (először és utoljára)tapasztaltam meg, döbbenetes, milyen kultusza van.Gyerekkoromban emlékszem, hogy volt a verandánk bejáratánál egy tökfej gyertyával (mécses még nem volt akkoriban, de nem halottak napján.A pókos, ijesztgetős tárgyakat meg én se kedvelem. A GPS-s tartód szép lett, a mi csoportunk is most tanulgatja a tűzést.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet a végtelen cipzár használata, na és csak az egyik oldal. Eszembe sem jutott volna, de ez így nagyon jó! Ki fogom próbálni én is.
    A pókháló tűzés tetszik. :)))

    VálaszTörlés
  5. Mi sem vagyunk nagy halloween-esek, de a külsőségeit az ünneptől független szeretjük - van némi banya-fíliánk... :o)
    A tartó viszont halloween-től szintén független nagyon jó lett, de szerintünk is simán ráfért volna a pók is...vuháhá

    VálaszTörlés
  6. ... lehet, hogy rávarrom ezek után azt a fránya pókot???

    VálaszTörlés
  7. Pókot! Pókot! :D Nagyon jó lett! Azt azért megdöbbenve olvastam, hogy a cipzár egyik felét használod csak... én egészen eddig azt hittem, hogy két különböző típusú fogacskasor akaszkodik egymásba... Nahát!

    VálaszTörlés
  8. Hát ez TÖK jó lett! ;o)))

    Ezt a zippes dolgot én sem értettem elsőre, mert én sem tudtam, hogy nincs különbség a két rész között!
    Tőletek mindig tanul az ember lánya valami okosat!

    VálaszTörlés
  9. Ez is nagyon tetszik!! A pókot én - ha már vettem egy csomó gyapjúkát - nemezelném, és így 3D-s pók lenne a tartókán:). Mert pók az kell.......:))))) GPS nálunk Micike néven fut:).

    VálaszTörlés