2011. október 19., szerda

ÚJ SABLON

.
Az almacsutka sablon után (mivel várakozáson felüli volt az érdeklődés) kedvet kaptunk egy másik sablon gyártatásához. Sokáig töprengtünk, hogy mi is legyen az, de így utólag már belátom, hogy elfecsérelt idő volt a töprengés, mert mindketten szinte azonnal a részeg ember lépését javasoltuk. 

Hogy miért is? 

  • Mert ha gyorsan kell egy takarót varrni, akkor egyből ehhez nyúlunk, hiszen egy blokk egy varrással elkészül
  • Mert korlátlan a variációs lehetőségek száma
  • Mert akár maradék anyagok is csodásan felhasználhatóak hozzá
  • Mert jó sablonnal egyszerű a kivitelezés :-))

..... és hogy oldottuk meg mi? 



Készíttettünk egy nagy blokk elkészítéséhez való sablonpárt, aminek a végleges mérete 18 cm.+ varrásráhagyás (ennek a méretnek az eldöntése okozta a legnagyobb gondot, de azt hiszem jó döntés született. Nem túl nagy, viszont  elég nagy léptékű ahhoz, hogy jól lehessen takarókhoz, akár tovább variálva is felhasználni)



Készült egy kis blokkhoz való sablonpár is, melynek végleges mérete 9 cm + varrásráhagyás- azaz a fele a nagy sablonpárénak. Faliképek, táskák varrásához, de akár takarókhoz, vagy a nagy sablonpárral kombinálva fantasztikus lehetőségeket rejt.



De fokoztuk tovább a variációs lehetőségeket, ezért készíttettünk egy összekötő elemet is! Mert így a sokat megszoroztuk még többel!!! A nagy sablonpár így a végtelenségig kombinálható az összekötő elemmel és a kis sablonpárral.

Tudjuk, hogy sokan félnek az ívek varrásától, de hisszük, hogy csak azok, akik még nem próbálták! Az aggódók kedvéért jelöléshez használható lyukakat tettünk a sablonokra, hogy az illesztések, felezések akár jelölhetőek legyenek, vagy aki kézzel varr, annak segítse a kivitelezést.

A legfontosabb az ívek varrásánál a pontos szabás, amit a sablon biztosít.


Szokásunkhoz híven hamarosan érkezünk az ",,,, így varrjuk mi......." bejegyzéssel is. 

A sablonok október 24. hétfőtől a CSOKIFOLTSHOP -ban megrendelhetőek!!!
(a sablonok ugyan már készleten vannak, a hétfői rendelhetőség oka az e-kereskedelem szabályozása, miszerint a rendelést követő 48 órán belül vissza kell igazolnunk a rendelést. Ezt sajnos hétvégi elfoglaltságunk miatt nem tudjuk most vállalni) 

És addig is íme egy kis kedvcsináló eddigi munkáinkból (a teljesség igénye nélkül), melyeket részeg ember lépése blokkokból készítettünk:




Reméljük kedvet kaptatok a varrásához!!!

Ági, Marcsi

1 megjegyzés: