2012. február 28., kedd

2012. Free motion quilt challenge - február

.
SewCal Gal  izgalmas és színvonalas játékát ebben a hónapban - szokás szerint - az utolsó pillanatra hagytam.

A játék ebben a hónapban elég nehéz feladatot adott fel. Imádom ezeket a tollakat tűzni, majdnem mindenhova illeszkedik a minta, végtelen a lehetőség a mnták variálásával.

Diane Gaudynski nagy csodálója vagyok. A szememben ő a "laza és elegáns tollak" utánozhatatlan mestere. Egy idő után rájöttem, hogy a "laza" tollakat talán a legnehezebb megtűzni, de a fáradtságért járó jutalom a végeredményben kárpótol.

A feladathoz fényes anyagot választottam és a hatás kedvéért szivacson tűztem. ("torkosborz" esete azért munka közben élénken emlegetve volt)






Nem vagyok elégedett magammal. A legnagyobb szirmok sikerültek a legsilányabbra sajnos. Ennek az volt az oka, hogy a vastag szivacson lévő csúszós anyagot nem tudtam a megfelelő lendülettel vezetni az ív kialakításakor. A háttér "hátraküldése" a sűrű párhuzamos tűzéssel mindig a megfelelő hatást adja, ez most is így lett.




Tanultam a feladatból sokat, összességében élveztem is :-)))

Hogy mi lesz ebből a tűzött darabból nem tudom, de talán az anyagokhoz hasonlóan ennek is majd eljön a maga "helye".

Mivel ez egy önmagában álló toll, így valaminek a közepére kellene majd helyezni. De a tollakat  -ezeket a lazákat - szoktam úgy is varrni, hogy az egész anyagot befedjék. Ezt a táskának való darabot is így tűztem meg. Élvezetes volt :-))



7 megjegyzés:

  1. Szépek lettek. hátha én is egyszer így tűzök majd, :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép!
    Élőben is megnézném!
    Gratulálok:))
    Rózsa

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűszép!
    Valószínüleg az amcsik nem szivacsra tűznek,hanem méregdrága pamut bélésre,de ez nem von le semmit az értékéből,sőt ez a nehezített változat.:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem pazar, pontos, és szép. Gratulálok Ági!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű nagyon ügyes, vagy !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  6. jelentem elkészült 3 db tolltartó,ha már lúd legyen kövér! Sajna a tűzés nekem még nagyon kínai, mondhatnám gyerekcipőbe jár, de majd ha nagy leszek!!!!!!! Nagyon szép lett a tűzésed és az anyag se kutya, gratula
    Boszi

    VálaszTörlés