2012. október 25., csütörtök

Inch-es lépésekben Zalában

.
Ősz van és bevallom egy kicsit el is fáradtam. Kellett egy kis regenerálódás, így a mi kis csapatunk összepakolt cérnát, vonalzót,körkést, anyagot......... meg a fél varrószobát:-))
Nehéz dolog ennyi nőnek egy időpontban összejönni, de azt valljuk, hogy megyünk, ha kedvünk és lehetőségünk van. Nincs sértődés, ha valaki távol van, majd jön legközelebb, ha szeretne. Így aztán négyen varrtunk, de azt aztán sokat!! Eddig mindig az volt a bevált gyakorlat, hogy minden napra egy project, de most egy kicsit változtattunk. Tudtuk, hogy beszélgetni, kávézni, tájban gyönyörködni is kell, így egy takaró volt az alapcél.

A nyugalom megvolt, hiszen egy olyan helyet sikerült találnunk, ahova leginkább csak a madár jár, a Cigányhegy csendje és környezete kellett most nekünk. No mert ilyen volt a reggel :-))

  Kicsit féltünk az új helytől, de egy leleményes foltvarró pillanatok alatt átrendezi a helységet és minden mozdítható dolgot a varrás szolgálatába állít.

Nem sokat tébláboltunk, hanem iziben neki is álltunk varrni......... akarom mondani enni, mert rá kellett jönnünk, hogy az "egy nap egy konyhatündér" szabály betartása hozza magával a gastro-túrákat is.

De azért varrtunk is!  A mintát már megvásároltuk innen, így volt idő a felkészülésre.

Könnyítésnek pedig az új Csoki-foltos sablont, a 3" sugarú körszeletet használtuk. Lehet, hogy nem véletlenül készült ez a sablon? :-))

Rövid taktikai megbeszélés után elkészült mindannyiunk saját mintaterve, színkódja, aztán csak szabtuk és vágtuk a csíkokat, íveket,  kockákat.


... egyszer csak már látszott is, hogy mit varrunk:-)

igaz éjjelig munkálkodtunk

 majd hibákat keresgettünk,


 időnként pedig nézegettük ahogy alakul a takarónk, falvédőnk.

És íme a kész darabok:





Persze azért valami aprósággal is készültünk, így sikerült egy egyszerűnek látszó, valójában cseppet sem az neszit is varrnunk. Önmagában nincs is vele semmi gond, de a kéder bevarrása és a bélés egy kicsit megizzasztott bennünket. A tökéletesre törekedtünk.  A mintát itt találtuk. A végeredmény azonban feledteti a kicsit problémás perceket :-))






 De végül tábort zártunk sajnos. A négy nap villámgyorsan szállt el.  Jó volt beszélgetni, együtt varrni, sőőt a zalai gombákat megkóstolni, felpróbálni :-))....


Azt hiszem mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és újabb bizonyságot szereztünk, hogy bizony közösen varrni és együtt lenni nagyon jó!!!!!! Remélem még nagyon sok ilyen összejövetelben lesz részünk!



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt Nektek! Jó helyen, jó társaságban enni, inni, varrni...

    A quilt és a neszeszer is nagyon klassz. Mindkettőhöz lenne nekem is kedvem megvarrni.

    Szép napot!

    Szkornelia

    VálaszTörlés
  2. Sokszor gondoltam ám Rátok és csak azért nem irigykedem, mert nem szoktam... Ügyesek voltatok, jól néz ki a takaró a neszi. A kéder bevarrással már én is szenvedtem. Azért örülök, hogy jól éreztétek Magatokat,bár ez nem volt kétséges! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nóra! Hiányoztál Te is és a többi távol-maradó! Reméljük legközelebb teljes lesz a csapat!

      Törlés