2013. február 11., hétfő

Egy kicsit nagyban terveztünk?

.
A közös varrásokban azt szeretjük, hogy a végletekig szabadjára engedjük a fantáziánkat (néha túlságosan is), az utolsó pillanatig képesek vagyunk változtatni méreten, színen, formán.... szóval mindenen. 

A mostani közös varrás témáját már kitaláltuk, majd úgy kezdtük, hogy terveztünk. A 9 fokos sablon mindig is izgatta a fantáziánk - mert van benne bőven variálásra lehetőség!!!!!!  Bevallom azt hittük, hogy gyorsabb lesz a dolog, de mint az ovisok, szép nyugodtan, nevetgélve kb 2 órát elrajzolgattunk, színezgettünk. Varrógép még nem tudta, hogy ma ő lesz a főszereplő, de sebaj! De közben nagyon jól éreztük magunkat :-))
Mikor elégedettek voltunk  a végeredménnyel, akkor a józan észnek fittyet hányva meghatároztuk a méreteket. Gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán bevalljam-e, hogy eredetileg faliképet akartunk varrni, de végül rájöttem, hogy miért lenne titok? Egy kicsit elméreteztük a dolgot, de már nem is bánom.  (amikor a tervezésen túl voltunk, akkor a méret már olyan banális apróságnak tűnt)
Aztán jött a négykezes vágás, mert így gyorsabb volt:
Persze a végek a vágólap toldáshoz estek, aminek okán most úgy döntöttem, hogy ideje beruházni egy nagyobb vágólapra.

A megvarrott csíkjaink bőven elegendőek lettek volna két "fal-takaróhoz", ha nem ekkorában gondolkodunk, mert hulladék alig lett, aminek én mindig szívből örülök.
Na jó, tudom, hogy mindenki a végeredményre kíváncsi :-))

Persze a késztől még messze van, mert a közepe nem a laminátos lap lesz, és a széleket is valahogy meg kell oldani.  Kör alakú faliképként nehézkes lenne a felfüggesztést megoldani, pedig pl leesett vakolatot is el lehetne vele takarni :-)





7 megjegyzés: