2013. március 15., péntek

Hóhelyzet van/ volt Zalában...

Ha az idén novemberig még egyszer ilyen címet kell adnom egy bejegyzésnek, akkor ígérem körkésbe dőlök :-( 
De hóhelyzet az van. Sokan ültek autóba, de én szerencsére nem kockáztattam. Viszont így volt idő egy kis varrásra. Teljesen nem készültem el, de mivel nincs itthon elég vatelinom, így ezen a hétvégén ez esélytelen is.
A Tetőcserép sablonnal már alig vártam, hogy egyet varrhassak.  A sablonról bővebben ITT.

A varrományomnak először a "Hűbelebalázs art" címet akartam adni..... mert minden józan megfontolást mellőzve készült ez a darab. Tulajdonképp már harmadszor futok bele az ész nélkül "szabjunk, majd csak kialakul",  "jó sok az az anyag, mert leér a földre miközben vagdosom" technológiába. 
Jó, így utólag már látom, hogy képes vagyok megoldani végül, de talán jobb is, hogy menet közben nem készítettem fázisfotókat. Szerintem én is körberöhögném magam. Pedig készítettem tervet - szép színeset - amit utána teljesen más színekkel kezdtem el megvarrni. A mérettel megint nem foglalkoztam annyira, az anyagkészlettel pedig végképp nem. Úgy gondoltam, hogy mindenből egy kevés kell majd, az alapszín meg úgy is olyan kevés. Tegnap aztán telefon és e-mail ment a Hunyadi utcába. A végítélet: Újratervezés! Nos, egy 80 %-ban elkészült darabon már az újratervezés csak annyit jelenthet, hogy kisebb lesz a takaró a tervezettnél, az alapszínből nem lesz szegély és most momentán fogalmam sincs, hogy melyik színnel fogom a szélt eldolgozni. 
A fényképen a színek valahogy mások, mint élőben, de  így sikerült..

 
A képen nem igazi banán van, az kérem kutya gumijátéka, aki nagyon nem örül, hogy ezzel a takaróval vagyok elfoglalva. Pedig jó volt varrni, gyorsan is ment és biztos vagyok abban, hogy hamarosan nekiállok a Tetőcserép sablonnal egy másik takarónak is! Talán annyi, hogy előtte erőt veszek magamon és számolok :-))


4 megjegyzés:

  1. Most megnyugodtam, hogy nem csak én szabok és varrok a józan észt mellőzve :D
    Eddig nagyon mutatós lett, a végeredmény pedig biztos gyönyörű lesz!

    VálaszTörlés
  2. Körkéseket eldugni! Az ország több részén havazik. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó, jaj! Mi már csak itt maradunk a télben :-(

      Törlés