2015. május 25., hétfő

Lucy Boston, Millefiori minden variációban

.
Még azt hiszem, hogy nincs minden elem kész, de most rajtatok a sor, hogy megmondjátok, hogy mi hiányzik.

Három mérettel kezdtem el készülni, de azt hiszem csak kívánságra lesz a legnagyobb. Rajtam nem múlik, ha akarjátok, akkor legyen!



Tehát ezek a darabok vannak mostanság készen, 1 inch és 1,5 inch oldalszálességű kivitelben. ( a képen most az 1" kollekció látszik. A 1,5" csoportból ugyan ilyen darabok készültek!)  A 2 inch oldalszélességűt is terveztem, de az lehet, hogy nagyon nagy már ehhez a technikához, de igény szerint miért ne?
A csomagolással vagyok gondban. Az biztos, hogy ez a két elem a BASIC elnevezésű csomagba kerül és együtt lesznek.  Így, mint ez a 1,5" Basic csomagban.


 De mi legyen a többivel?  Ezek egy csomagba kerüljenek?

Rakjam őket külön-külön? Vagy egybe mindent? Milyen elem hiányzik még?
A kis műanyag lapocskákat mindenképp külön, fajtánként csomagolnám, de azt sem tudom, hogy hány darabot tegyek egybe? 

Bevallom ezzel a sablonnal én nem valószínű, hogy tutoriálokat fogok varrni, sőt talán egyáltalán nem fogok varrni velük. Nagyon tiszteletem azokat, akik kézzel varrnak efféle csodákat, de ismervén magam " ezt kihagyom". Mostanában biztosan. Ezért kérlek benneteket , hogy adjatok tanácsot. Bátran véleményezzetek, segítség az most nekem!

Előre is köszönök minden hozzászólást, véleményt!!!





8 megjegyzés:

  1. Szia,szerintem kéne olyan csomagot készíteni amibe minden benne van,hogy ne kelljen külön rendelni,persze méret szerint pl.:1 inc-esek,és akinek nincs annyira szüksége annak egyenként külön külön is ...
    Üdv.Rózsa

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok ,Marcsi és Ági!

    Szerényke véleményem szerint egy 50 darabos sablon csomag elkelne. Mert egy kisebb munka is minimum 30 darabból áll, és ha elsőre nekifut az ember, akkor gyakorlatilag készen is van "egy kör alatt"..Ha meg nagyobb munkába vágja a tűjét, akkor sem kell bezazulnia. Mert ha jól választ a blokkok között, akkor 4-5 "kör" alatt meg is tudja csinálni amit szeretne. Kézzel készítésnél ez annyira nem gáz. :) Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Jaajj,lemaradt a "mi hiányzik"-lista! :)

    Hatszög 4 centis oldalhosszal
    Hatszög 2 centis oldalhosszal
    Fél-hatszög 4 centis oldalhosszal
    Fél-hatszög 2,5 centis oldalhosszal
    Háromszög 7,5 cm oldalhosszal
    60 fokos rombuszok 3-4-5 cm-es oldalhosszal (ez három méret)
    Négyzet 4 és 5 cm-es oldalhosszal
    Négyszög 4X7,5 cm

    Ezeket meglévő munkák sablonjairól puskáztam...de nincs az a pénz,hogy többszázat kivágjak belőlük. Viszont ha kaphatóak lennének jóáron, akkor érdekelne ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alice!
      A 4 cm-es oldalhossz esetén megfelel a 3.81 cm oldalhossz + varrásráhagyás? Mert akkor azok már gyártás alatt vannak. A háromszög 7,5 cm-es oldalhosszal 60 vagy 45 fokos vonalzóval szabható egyszerűen. De ez egyébként milyen munkához kell? Millefiorihoz nagyollom a méreteket, a többi pedig nem passzol a csoportba. Bár ezen technika terén nem vagyok túlképezve :-(

      Törlés
    2. Sziasztok, Marcsi és Ági!

      A 3,81 cm oldalhossznak megfelel az 1 1/2 inch plusz varrásráhagyás. :)

      Ezek az adatok az angol papírravarrás könyvben vannak megadva a sablonokhoz,ezért mertem írni róla. A leírásokban a rombusz, hatszög,fél-hatszög, négyzet, és háromszög műanyag sablonokat ajánlják,amit sajnos nem találok a boltokban. :(

      Nagyon köszönöm,hogy válaszoltatok. :) Puszi!

      Törlés
  4. Irtam külön levelet, ahol a Millefiori öt darabját mutattam be. Szerintem külön csomagban kellene tenni az alap sablononokat, azaz 1"-es 1,5"-es és Millefiori alap (5 db.) ezek kivágó sablonok és ezt állandóan használjuk. A beletevő sablonokat lehet papirból és vékony műanyagból nagyobb mennyiségben. Ezt az veszi, aki nem akar vagdosni, szerkeszteni stb. Ebből azért kell több, mivel sérülékenyek és egy LB blokkhoz pl. 24 db. kell. Én levasalom ilyenkor és igy varrom hozzá a 24 db. fehér blokkot. Ilyenkor a közepéből ki lehet venni és csak a szélén maradnak meg, amihez hozzá varrnák. A gépi varráshoz (csakis a nagyobb méreteknél) még használnak freezer papirt. Esetleg ennek a nyomtatását is meg lehetne próbálni. Az LB eredetije 1" volt. Ettől el lehet térni, de hát ez mindenki szive joga.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mariann! Nagyon köszönöm, már eszközölöm a változtatásokat! :-)

      Törlés