2015. június 23., kedd

A nyári újdonságok.

.
Ha nagyon meleg van azért, ha ilyen hideg, mint ma akkor azért varrjunk! Ehhez kínálom a legújabb sablonokat. Tudom nagyon sokan vártátok már, hogy végre feltegyem őket, ezért mindenféle körítés és varrás helyett jöjjenek a képek. (egyébként állandóan elmegy a netem, így csak remélem, hogy sikerül feltöltenem mindent.

TIARA  család, három méretben. A legkisebbet  -5 cm-es oldalszélesség- kézzel, a  középsőt - 7,5 cm-es oldalszélesség kézzel, vagy géppel is varrhatjuk . A legnagyobb- a 10 cm oldalszélességűt gépi varráshoz ajánlanám. A TIARA nevet kapta, de forgó rombuszoknak is nevezhetnék. Két blokkot azért varrtam vele, sok ötletem jött közben :-)



A harmadolt háromszögek a FLORIA  nevet kapták. A most bemutatott darabok - a három darab összevarrása után - 10 illetve 15 cm oldalszélességű egyenlő oldalú háromszöget adnak ki. Varrni már megpróbáltam, egyáltalán nem nehéz, majd fogom mutatni.


Az egyik kis kedvencem a CAIRO PENTAGON. A története az, hogy Mázán kért valaki ilyet. Szóval üzenem, hogy kész!! Nagyon izgalmas darab, varrógéppel jól varrható.  Az ötszög legkisebb oldalának mérete 3 cm + varrásráhagyás Táskának, faliképnek, terítőnek, bárminek el tudom képzelni. Tervben van egy kicsivel nagyobb példány is ebből, annyi fantáziát látok benne. A névadás egyértelmű volt, mivel ennek az elemnek ez a matematikai neve :-)


Egy nagyon szép csomag is elkészült. Miután az én tudatomban ennek a mintának a neve MEXIKÓ CSILLAGA volt - így lett feliratozva az összes sablonelem is - ezt a nevet kapta. Később jöttem rá, hogy sokan a ROSE STAR néven ismerik inkább. Tehát mindenki nevezze ahogy szeretné, a csomagon mindkét név szerepel. Az elkészült csomag alapja a 2" oldalszélességű hatszög, amihez kapcsolódik a másik két elem.


Újdonság, hogy a csomagban lévő három elem mindegyike kapott egy-egy kódszámot. Akár darabonként is megrendelhetőek az elemet. (csomagban kedvezőbb az ár) A kompatibilitást jelző kis ikonok is jelezve vannak, és az egyes elemek mérete - amelyik összeegyeztethető másik sablonnal.  Kétféle variációban készül, 7,5 mm-es varrásráhagyással és 1/4 inch varrásráhagyással. Tehát mindenki azt választja, ami neki tetszik! :-)



És egy kis "segítő" eszköz, ami szerintem siker darab lesz. A varrásráhagyás pálca. 20 cm, illetve 8 inch hosszúak és 7,5 mm, illetve 1/4" varrásráhagyást lehet vele két oldalon rajzolni.


Sőt a kifordított sarkokba bele is nyúlhatunk vele, mert a széli részek 45 fokban vannak levágva!

Ami készül- és remélem napokon belül már mutogathatom -  HEXAGON JEWEL- csapata. "Ablakos" kivitelben is gondolkodom, de vannak bizonyos problémáim vele, így még nem döntöttem el a végkifejletet.

 Itt jól látszik az ablakos és a hagyományos kivitel. Mindegyiknek van előnye és hátránya is. Aztán van egy harmadik megoldás, de ezt most nem részletezem.

Ami még úton van azok a FELEZETT HEXAGONOK. kétféle varrásráhagyásos lehetőséggel, különböző méretekben.


Most csak nézegessétek őket, az árakat csak holnap tudom feltölteni.



1 megjegyzés: