2016. augusztus 25., csütörtök

OFF - Országos Foltvarró Fesztivál - Budaőrs

.
Ezt nem szabad kihagyni egy foltvarrónak sem. Hihetetlen programok, színvonalas kiállítások, különleges pályázati munkák, nyitott műhely, gyerekprogram. Mi kell még? Ha pont erre vágysz, akkor a hétvégén Budaőrsön a helyed!

Mi ott leszünk. Mint kíváncsi foltvarrók is, no meg persze CSOKI-FOLT -os  sablonokkal a vásártérben.

A programokról fantasztikus összefoglalót kaptunk a Céhtől, ezt ide most be is másolom, hiszen ennél jobban én sem tudnám összeszedni a sok hasznos információt.


" A fesztivál ünnepélyes megnyitóját és a pályázat díjkiosztó ünnepségét augusztus 26-án (pénteken) 17.00 órakor a Városháza dísztermében tartjuk.
KIÁLLÍTÁSOK
A budaörsi Városházán három kiállítást nézhettek meg. Az aulában láthatóak majd a Kémiai elemek pályázatra beérkezett munkák. A Városháza tágas, világos Tanácstermében az izraeli Encounters csoport kollekcióját láthatjátok. A 15 művész 2009 óta dolgozik együtt, és munkáikat Európa számos nemzetközi quilt fesztiválján mutatták meg. Kimondottan az OFF-ra készült új anyaguk Teremtés címmel. A harmadik kiállítás az Európai Quilt Egyesület tagországaiban 2014-ben készített Évszakok sorozat. Hely hiányában csak nyolc ország képviselteti magát, köztük természetesen Magyarország.
A PostArt közösségi tér nagytermét paravánokkal ketté fogjuk osztani, és az egyik felében az ÉN kollekciót tekinthetitek meg. Tavaly.A PostArt nagytermének másik felében "Bemutatkozik a budapesti régió". Felkértük a csoportokat, hogy válasszák ki az elmúlt évek legjobb, legszebb, legsikeresebb munkáiból. Reméljük, hogy a régiek mellett új, még nem látott alkotásokat is megcsodálhatunk. 
Végül, de nem utolsó sorban, a PostArt hátsó termében "Reflektorfényben Szomor Ágnes céhmester". Bizonyosan érdekes lesz megnézni, mit választott Ági az elmúlt 20 év bőséges terméséből, hogy megmutassa foltvarró pályafutását.
EGYÉB SZAKMAI PROGRAMOK
Mindenkit - nem csak céhtagokat - szeretettel hívunk a Városháza Tanácstermébe vasárnap délelőtt 11-kor (is), hogy a pódiumon mutassa be legújabb, legszebb, legsikeresebb foltvarrott alkotását, azaz 11-kor kezdődik a Most Mutasd Meg! Tekintettel a terem méretére, inkább nagyobbacska darabokat (takarók, faliképek, terítők) hozzatok! Lehetőség szerint jelezzétek előre részvételi szándékokat a hunpatch2013 kukac gmail pont com címen.
A PostArt udvarára tervezzük a Nyitott Műhelyt. Szombaton 10 és 14 óra között Bihari Zsóka, Balogh Zsuzsa, Pados Piroska és Fáskerti Kati, vasárnap ugyanebben az időszakban Domonkos Ági, Kovalik Mari, Jóföldiné Fejes Edit és Balogh Zsuzsa várja az érdeklődőket.
Ugyancsak a jó időben bízva a Jókai Művelődési Központ kertjében alakítjuk ki a gyereksarkot. Szombaton és vasárnap 11 és 2 között az anyukák bent vásárolhatnak, míg kint az óvónénik bevezetik a gyerkőcöket a varrás tudományába-

TANFOLYAMOK
Az alábbi tanfolyamokra lehet még jelentkezni:
Lázár Éva: Égetni való, szombat 9-3.30,
Shoshi Rimer: Könnyű ívek, vasárnap 9-3.30,
Vargáné Orbán Erika: Tűzés-festés, vasárnap 9-1.
VÁSÁR
A két kiállítási helyszín között félúton van a Jókai Mór Művelődési Központ, ahol a színházteremben lesz a vásár. A következő árusok igazolták vissza jelenlétüket: Varrógépcentrum, Hobbyművész, Fairy Quilt, Foltmester, B&Zs Stúdió, Ili Textilház, Luxus Méteráruturkáló, Csoki-folt, Cser Kiadó, Míves Portékák, ESKÁ és Fabtextil. A vásár pénteken du. 2-től 7-ig, szombaton 10-től 6-ig, vasárnap pedig 10-től 3-ig tart nyitva. Felhívjuk a figyelmet, hogy a vásártérre való belépéshez is kell karszalag!
TOMBOLA
Nincs foltvarrós rendezvény tombola nélkül! Mi sem szeretnénk ezzel a hagyománnyal szakítani, ezért a Városházán valamint mozgóárusoktól vasárnap 13 óráig vásárolhattok tombolajegyeket. A 14.00-kor a PostArtban tartott sorsoláson a budapesti régió csoportjai által varrott negyvenegynehány párnát valamint egy nagy takarót sorsolunk ki.
NYITVA TARTÁS
 A három helyszín az alábbiak szerint látogatható:
augusztus 26, 14-19:00
augusztus 27, 10:00_18:00
augusztus 28, 10:00-15:00
CÍMEK, MEGKÖZELÍTÉS
Az OFF három helyszíne egyetlen hosszú út mentén található.
Budaörsi Városháza: Szabadság út 134. PostArt Galéria: Szabadság út 1. (bejárat a Clementis utca felől) Jókai Mór Művelődési Központ, Szabadság út 32.
A BKV-buszokra helyi kiegészítő jegy kell (a bérleten ill. normál jegyen felül), amit a sofőrtől lehet megvásárolni. Ára: 250 Ft.
Akinek a vonata a Délibe jönne, szálljon le Kelenföldön, és vegye igénybe a 88-as vagy a 40-es buszt. A Keletiből (ha nem áll meg a vonat Kelenföldön) a 4-es metróval menjetek el Kelenföldre, és onnan a 88-as vagy a 40-es busszal.
A Nyugatiba érkezők vannak a legrosszabb helyzetben. Lehet a 3-as metróval a Kálvin térig, onnan a 4-essel Kelenföldig menni, majd a 88-as vagy a 40-es busszal. Egy másik megoldás a 4-6-os villamossal a Széll Kálmán térig, onnan pedig a 140-es autóbusszal.  Gépkocsival az M1/M7-es autópályáról Budaörsnél kell lehajtani, majd egyenesen a Bretzfeld utcán haladva, éppen a Városházához érkeztek.
 BELÉPŐJEGY
A belépésre jogosító karszalagot csak a Városházán adjuk, illetve árusítjuk.
A belépőjegy ára 1000 Ft, ami mindhárom napon minden helyszínre érvényes.
Céhtagoknak és budaörsi lakosoknak a belépés ingyenes. Kérjük a céhtagokat, hogy a gyorsabb belépés érdekében hozzák el a tagsági kártyájukat!  " 

HÉTVÉGÉN TALÁLKOZUNK BUDAŐRSÖN!!!! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése