2010. március 18., csütörtök

Újabb "magyar narancs"?

Nagyon nem foltvarrás, de meg kell, hogy osszam másokkal!

Férjemet megkértem, hogy vegyen egy zacskó fahéjat. Ő is, mint én inkább magyar termékeket vásárol. És hitt a logonak......, itthon letette az asztalra és mondta, sikerült magyar fahéjat beszereznie.


Konstatáltam, majd mikor eljutott a tudatomig, akkor eltöprengtem. Hol sikerült kicsiny országunkban olyan kertészetet létrehozni, ahol a megfelelő klímát előállították a fahéjtermesztéshez??? Mennyibe kerülhet a magyar fahéj... És a laza mozdulattal kidobott zacskót előhalásztam.
Íme a rejtély:


Tehát a talány megoldva:
Magyar cég létrehozott Vietnamban egy fahéjültetvényt, hogy hazánk fahéjszükségleteit kielégíthesse. Itt természetesen magyar munkaerővel,  magyar technológiával és magyar előírásoknak megfelelően készül az őrölt fahéj!

Hihető ugye???

Részemről egyébként nem várom el, hogy magyar termék legyen olyan, ami eleve nem az! Banán, narancs, fahéj, ..............és hosszasan sorolhatnám.
Viszont elvárom azt, hogy egy elismert logo, csak olyan terméken szerepeljen, amelyiknek tényleg megjár!!


És ha már nagyon eltértem a foltvarrástól, akkor ide még beszúrok mást is. Állatbarátoknak tetszeni fog :-))

http://www.youtube.com/watch?v=qXYAV_Agbms


Ági

4 megjegyzés:

  1. Én ugyanígy röhögtem az osztrák kávén :)) Azok a szép nagy kávéültetvények Bécs határában ! Remek.

    VálaszTörlés
  2. Ebben az egészben az a szörnyű, hogy ezek után már arról sem mindig fogom elhinni, hogy magyar termék, ami tényleg az :-((

    VálaszTörlés
  3. Képzeld miután elolvastam az írásodat, másnap találtam egy "magyar" termék csomagolása mellett egy Magyar Termék Harsona nevű papírt ezzel a magyar termék logóval és ott ezt írta: " A Magyar Termék Nonprofit Kft. védjegyeivel ellátott termékek garanciát jelentenek arra, hogy az általunk vásárolt áruk végleges alakjukat Magyarországon nyerték el és a magyarországi forgalomba hozatalt megelőzően más országban nem forgalmazták." Tehát ezek szerint bármi lehet magyar.

    VálaszTörlés
  4. Remek :-((
    Ezek szerint a pirospaprika is lehet úgy magyar, ha már itt darálják. Kétségbeejtő:-((
    Ha végiggondolom hogy még hány termékkel játsszák ezt el, akkor sok mindentől elmegy a kedvem. A Makón csomagolt kínai fokhagyma óta nézegetem a származási helyeket. A védjegyek is ezek szerint egy nagy halandzsák :-((

    VálaszTörlés