2011. január 12., szerda

Van aki új cipőre, én új talpakra vágytam :-)) 3

.
.
Nem felejtettem el a talpakat!
A most bemutatandó darabot sem tudtam otthagyni a boltban. Akkor úgy éreztem, hogy ez nagyon hasznos kellékem lesz.

A kijelölt vájatba kell beilleszteni a szalagot. Kétféle vastagsághoz alkalmas. A keskenyebbet a felső, a szélesebbet a középső résbe kell beilleszteni.

Így pontosan a közepére fogja a díszítő öltést varrni a gép.Már, ha pont a megfelelő szélességű pántot (szalagot) használjuk :-((


Keskenyebb szalaggal:
működött:Aztán élesben is próbáltam használni. Egy alátét szélére akartam szalagot felvarrni. Egyenesen még működött a dolog, de a saroknál csak be kellett fordulni............
Hát az ilyen lett :-((

De a szalagot fel kellett varrni, ezért elővettem az imádott applikáló talpat...
és megoldódott a segítségével a sarok problémája is.
(a belső oldal felvarrását nem fotóztam, de azt már nem volt nehéz levarrni az applikáló talppal)

Szerintem a képek magukért beszéltek :-(((((

Ha értékelnem kellene, akkor 10 pontból 1 pontot kapna.

Eddig ez a leghaszontalanabb varrógéptalpam. Ha valaki ilyenre vágyna, akkor legalább10 nyomós érvet tudnék mondani, hogy miért ne tegye.

Ha viszont valaki tudja, hogy ez a talp miért jó, azt nagyon kérem ossza meg velem a titkot! Az is lehet, hogy csak én használtam rosszul.

 Mivel nem egy profi, tanult varrónő vagyok, így inkább utánanéztem a talp használatának. Azt gondoltam, hogy rosszul fűztem be a szalagot, vagy valami hasonló.

A dobozkán szereplő szám alapján a pfaff a következő talpat adja ki, de hozzá használati utasítást nem.
5 megjegyzés:

 1. Új cipőkre és új talpakra is vágyom(kis telhetetlen vagyok),de ezek szerint erre inkább nem!:D Köszönöm,hogy megosztottad ezt az infót!

  VálaszTörlés
 2. Milyen méreg !
  Talán kérdezd meg Szép Gábort, hátha mondd valami okosat !

  VálaszTörlés
 3. Nem, nem igazán méreg. A talp ezt tudja, nekem kellett volna jobban átgondolni vásárláskor - nem pedig mohóságból megvenni. Igazából működik, funkcióját ellátja......... nálam nem nagy megelégedéssel.

  Monaline! Szívesen osztom meg a tapasztalatom, én is sok tippet, ötletet látok, olvasok másoknál. A jót is és a rosszat is leírom, de ezek persze az én szubjektív véleményeim. Lehet, hogy más egész máshogy véleményezné az általam dicsért (vagy nem dicsért) dolgokat, eszközöket.
  Ági

  VálaszTörlés
 4. Van egy ötletem.. nem tudnád a tű állásával befolyásolni, hogy a pánt középre kerüljön? :)

  VálaszTörlés
 5. Az tudom befolyásolni, de akkor eltolódik az egész :-(( Egyébként meg sikerült az egészet megutálni (mármint ezt a talpat) és akkor már kedvem sincs hozzá, hogy próbálkozzak :-((

  VálaszTörlés