2010. június 1., kedd

Már alakul a takaró

.
Lassan, de biztosan haladok. A hétvégén készen lett a fedlap. A férjemmel konzíliumot álltunk az összeállított blokkok felett, hogy mi is legyen a szegéllyel. Akár milyen hihetetlen, ő találta ki. Világos szegéllyel szerinte paplanhuzat formája lett volna, így ezt elvetettük. A maradék blokkokhoz még varrtam és így lett meg a szegély. Majd egyben mutatom a végeredményt.

A foltvarrásban a "nem szeretem rész" a három réteg összetűzése. Valaki írta ezt a kifejezést: "quilt-aerobik" (sajnos nem emlékszem, hogy ki volt) amit nagyon találónak tartok :-((
Ha evvel a munkafolyamattal kezdődne egy takaró elkészülése, akkor lehet nekem egy sem lenne készen.

A ragasztó spray nagy segítség, amióta vettem, azóta előszeretettel használom is. De biztos ami biztos alapon azért még fércöltéssel bebiztosítom a dolgot.

Ehhez segítségül a  kanalat használom. Jó, persze van ehhez külön erre a célra kifejlesztett kézikészülék, kemény dollárokért a tengerentúlról, de magyar leleménnyel ezt lehet helyettesíteni egy teáskanállal.


Ebben az egész fércelésben az a legrosszabb, hogy órákat dolgozok, hétrét görnyedve és ráadásul az egészet majd ki is kell bontani:-(  De annál rosszabb sincs, mint amikor az ember lánya érzi tűzés közben, hogy a három rétege külön-külön mocorog!

Szóval nekiálltam már a tűzésnek. Lassan, de haladok.




 Ebben a júniusi hidegben legalább befűtenem nem kell, hisz ez az egész takaró most beterít :-))




Ági

4 megjegyzés:

  1. Szuper lesz ,azt hittem én nem szeretem a részegembert .

    VálaszTörlés
  2. Atyavilág, ez aztán a látvány ! Legalább 10 éve nem varrtam ekkorát, és ahogy ezt elnézem, nem is fogok :))
    Szépséges lesz, de az összeállítása iszonyú meló !

    VálaszTörlés
  3. Elvittem a kanalas fotót ide : http://picasaweb.google.com/FoltGina/HasznosHolmik#
    persze linkkel együtt, ha nem baj :)) Volt régen egy játékom, abban szedtük össze a hasznos háztartási kellékeket.

    VálaszTörlés
  4. Részeg embert (mármint a varrhatót) foltvarró csak szeresse! Jó varrni és nem is olyan vészes, mint az elterjedt róla!

    A méret ne riasszon el Gina! Ez a foltos edzés egy része. A három réteg tűzése a derekat, térdet edzette, most a kargyakorlatokon van a sor.

    Kanalas ötlet megtisztelő, hogy feltetted, de őszintének kell lennem, nem az én agyamból pattant ki. Évekkel ezelőtt hallottam (vagy láttam, már nem is emlékszem) valahol. Aztán egyszer ki is próbáltam, és azóta alkalmazom is, a bal kezem ujjacskáinak nagy örömére :-))

    Ági

    VálaszTörlés