2011. március 4., péntek

Hogyan lett az új táskám?

.
Ó, tudom, most rengeteg mintát kellene feltennem, helyette egy rövid beszámoló következik. Mert, hogy az úgy esett, hogy nekiálltam egy Amy Buttler féle mintának, mint azt egyszer már írtam.

De sehogy sem tetszett, mert nyaklott jobbra, balra, előre és befele és természetesen még kifele is. (Ági szerint ez ilyen és semmi baja sincs) De nekem nem tetszett, így elkezdtem átalakítani.

Addig alakítgattam, amíg már szegély "anyja" sem ismert volna rá. Közben azért élt bennem a vágy, hogy valami díszítést is ejtsek rajta, így a végén "gombhoz a kabátot" esete forgott fennen.

Találtam egy nekem éppen nagyon tetsző hímzésmintát, azt kihímeztem a géppel. Ehhez alakítottam a táska elejét. Mivel adva volt a táska eleje, így már elég könnyen ment a háta és az oldala méretezése.

Megbírkóztam a bélés kiválasztásával is - ami Csoki-foltéknál ugye nem egyszerű eset
- és akkor mindenki azt hinné, hogy itt a vége a történetnek.De nem így volt, mert a problémák nagy része ekkor következett! Akár mennyire hihetetlen a táskafülek számomra a mumusok. Okát nem tudom, talán a kölcsönös "nemszeretem" miatt van ez így. Most sem hazudtoltam meg magam. A fülekkel elbabráltam egy ideig - addig szabtam, addig vágtam, hogy majdnem rövid lett és kezdhettem volna előröl.

Végül aztán - vagy 3 pár fül előállítása után - volt ez:

Majd végül azért csak sikerült :-)Most aztán bajban vagyok, mert így utólag el kellene készítenem a szabásmintát! Mert, hogy jó lett a méret és nem nyeklik sem oldalra, sem semerre.
9 megjegyzés:

 1. Nagyon jó a fazonja!! És tetszik a színe is!!

  VálaszTörlés
 2. Szépséges :)) Megy neked a szabásminta is, szerintem !

  VálaszTörlés
 3. Szerintem is nagyon jó lett, nálam nem egyszer fordult elő, hogy az ad hoch dolgok lettek a legsikeresebbek!
  Irigyellek Marcsi, ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 4. Szerintem is tuti lett:)! Várjuk már a tavaszt ezekkel a táskákkal nagyon, én is csináltam egyet csütörtök éjjel...............úgy voltam vele, hogy jaj, csak a füleket, jaj csak a pántot még felvarrom.......és már hajnal egy volt, mire kész lettem....

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép lett, szóval megérte az operációt!
  De miért is nehéz bélést választani? :o)
  Amúgy táskavarrásnál én is a füleket utálom, olyan hosszúak, és még rá is kell varrni őket a táskára... :o)
  A szabásmintához meg sitty-sutty szétkapod...na jó, beismerem rossz vicc volt. :o)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon tetszik az egész, de különösen a minta az elején.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép ez a táska és az előző is ,amit varrtatok az Ágival.Nem is tudom mikor varrtam táskát utoljára.

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a dicséreteket! Nekem is tetszik a táska, és ez a hímzésminta is most favoritnak számít. A szabásmintát majd valahogy le kell vennem, mert tényleg jó a mérete a formája és az egész úgy jó, ahogy van.
  A bélés....., hát igen. Régen nem foglalkoztam vele ennyit, Ági kezdte el a variálást, rám meg "átragadt".
  Marcsi

  VálaszTörlés