2011. április 28., csütörtök

Életjel

.
Drezdai tányéros takaróm igen csak lassacskán halad a cél felé. Ennek legfőbb oka, hogy nagyon kevés időm van.

Egyrészt megtörtént a varrószobámba való visszaköltözés, ami nem egyszerű feladat. A tél során apránként felcuccolt dolgokat (karácsonytól húsvétig egész komoly mennyiség került fel) le kellett vinni, rendet kellett tenni és ráadásul, hogy minden visszaférjen a helyére (komoly önkritika és önmérséklet gyakorlása árán) a "valamire még biztos jó lesz" darabok egy részétől meg kellett szabadulni. Egy kisebb átrendezés is történt, de úgy tűnik a vége fele járok a rendrakó projectemnek. A férjem még egy ablakcserét is javasolt, de megegyeztünk, hogy "MAJD! " meglesz az is. A kutyánk, aki a varrószobában szokott éjjel aludni kénytelen volt beletörődni, hogy heverő helyett egy fotellel kell beérnie.(mivel végre kitettük a régi heverőt az amúgy is csöppnyi varró szobából, cserébe bent maradt egy régi fotel "szegény" kutyának). No jó, beismerem az apró zugokban és sarkokba még visszagyömöszöltem pár zacskónyi rongyot, mert ugye gondolni kell arra is, hogy mi van, ha pont csak egy olyan kicsi darabka kell valamiből!!  :-)) Persze abból a polcokon roskadozó anyaghegyekből is vághatnék, na de mégis csak ....
Tehát még szépítgetem kicsi fészkemet. Nem egy magazinba illő stúdió, de az enyém!

A húsvéti ünnepek is családi körben teltek, nagyon jó volt együtt lenni a gyerekekkel!!!! Tudom, ma már nem trendi dolog, hogy sütés-főzéssel teljen az ünnep, de nálunk ez mindig így volt, és szerintem már így is marad. Együtt főztünk, együtt mosogattunk, rengeteget beszélgettünk és nevettünk -  tehát ha úgy vesszük családi program volt. 


Varrásra így nem is jutott semmi időm. A tervezgetéssel vagyok elfoglalva. Csak rajzolok és rajzolok....... aztán néha ráébredek, hogy fényévekre vagyok még attól, hogy egyáltalán nekiálljak tűzni. Lehet, hogy egy kicsit túl is komplikálom a dolgot, de sebaj!

Közben egy játék is indult, http://fmqchallenge.blogspot.com/   amire első felindulásomban be is akartam nevezni, de rá kellett ébrednem, hogy sem időm, sem angol nyelvtudásom sincs ehhez. 
Azért figyelem a többieket és kicsit fáj a szívem, hogy ebből kimaradtam :-((

Drezdai tányéros takarómra nylon fóliát tettem és törölhető filccel tervezgetem még a mintát.Hevenyészve rajzolom a mintákat, hisz nem pontosan akarom majd kivarrni, csak a főbb vonalakat kell most eldöntenem.  Igazából egyik verziómmal sem vagyok elégedett, így csak rajzolok és törlök, rajzolok és törlök.........De nem adom fel, mert tudom, hogy ha a tervezéssel elégedett vagyok, akkor már könnyű dolgom lesz. Mert ugye tűzést kibontani elvileg lehet, de inkább nem vállalnám be!

... csak rajzolok és törlök, rajzolok és törlök.........



..... csak rajzolok és törlök, rajzolok és törlök.........


...... csak rajzolok és törlök, rajzolok és törlök.........


4 megjegyzés:

  1. Jól kitaláltad ezt a fóliás módszert. A legutóbbi tyúkocskás aplikációmnál már én is használtam a nálad látottakat, hogy az apró darabkák a megfelelő helyre kerülhessenek!
    A héten elkészülök az ajándékoddal és jövő héten postázom is. Köszönöm a türelmedet :o)

    VálaszTörlés
  2. Látom nálatok is zajlik az élet. Tűzésedet kiváncsian várom. Varró szoba nagyon jó dolog. Mióta nekem is van, sokkal könnyebb szívvel hagyok valamit félbe. Egyszerűen rácsukom a kuplerájra az ajtót. Viszont sajnos kissé el is szeparál a családtól.
    A fóliás módszered valóban nagyon ötletes. Én ugye nem vettem még a bátorságot a gépi tűzésre, de elraktározom az ötletet arra az időre, amikor meglesz hozzá bátorság, gép ...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretnék megtanulni én is tűzni .Szerinted milyen mintával vagy motivummal kellene elkezdjem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen mintát nem tudok mondani. A legfontosabb, hogy megtanuld úgy irányítani a gépet, ahogy Te akarod, hogy menjen. Aztán begyakorlod a kezedet és a lábadat összhangba hozni és utána már az alátalad kitalált mintákat tűzheted. Ezt leírni könnyebb, mint megvalósítani. Sok türelem és gyakorlás kell hozzá.

      Törlés