2011. november 29., kedd

Karácsonyi tölcsérek

.
Bizony vészesen közeleg a karácsony! Mint mindenki, én is kezdek már ünnepi hangulatot varázsolni. A bolt kirakatát tegnap át is rendeztem. Az idén tölcsérek készültek, melyek most piros és natur színben pompáznak. Igyekeztem mindegyiket másmilyenre készíteni, de stílusuk, alapanyaguk és színviláguk azonos.

Szabás után hímeztem a darabokat. Nagyon kedves és egyszerű mintákat választottam, hogy az anyag és a szín domináljon elsősorban.


A színlapot a felső résznél összevarrtam a bélés szélével, amihez piros karácsonyi mintás anyagot, illetve világos bélést választottam. Már ekkor bejelöltem a felfüggesztéshez szükséges zsinór helyét, amit rögtön rögzítettem is. 

Ezt a kis eszközt gyakran használom, mert a kis piros pöcökkel rögzíteni lehet a távolságot, amit mindenhol mérni szeretnék, így  biztosan mindig oda kerül a jel, ahova kell.

A varrást megerősítettem a színén is, egyrészt, hogy merevebb legyen a felső szél, másrészt, hogyne puffanjon szét a két réteg.A tölcsér színét is és visszáját is  egy varrással  az oldalrészen összevarrtam, de egy nyílást hagytam a kifordításhoz.Kifordítás után géppel varrtam be ezt a nyílást, mert belül van, tehát nem is látszik semmiképp.

Mivel a kirakat elég nagy, így szép számmal készültek karácsonyi tölcsérkék. Íme:

Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez, akkor íme, itt a minta :-))
A kép egy A4-es lap nagyság, de nyilván tetszés szerinti méretre nagyítható illetve kicsinyíthető, díszíthető, hímezhető, applikálható, szabható...........vagy amit épp kigondolunk :-))


Jó varrogazást !!

5 megjegyzés:

 1. Csodálatosak a tölcsérek, nagyon szép mintákat hímeztél rájuk!

  VálaszTörlés
 2. Én is készítettem tavaly tölcséreket,igaz színeseket.Nagy sikerük volt.
  Nagyon tetszenek ezek a világos színek!
  Rózsa

  VálaszTörlés
 3. Hej, ha nekem hímzőgépem lenne...
  Gyönyörűek!!

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek a hímzések. Egyszerűek, de nagyon kedvesek!!

  VálaszTörlés