2012. július 31., kedd

2012. Free motion quilt challenge - július

Sew CalGal júliusi feladványa roppant mód izgalmas és valóban fejlesztő képességű volt.  Nem sorolhatnám az "összecsapom és kész" munkák közé. Ez az a feladat, amely közben az utolsó öltésig figyelni kell, de ennek ellenére nagyon sok variációt lehetne még belőle kihozni. Az eredeti leirattól eltérően nem indákat, hanem köröket helyeztem a leválasztott terekbe, az alapfeladathoz hasonlóan fedetten....  csak úgy, a kihívás kedvéért :-))



De a feladathoz azért még annyit hozzáfűznék, hogy ezt a típusú feladványt azért inkább a hosszúkaros gépekkel lehet igazán tökéletesen kivitelezni. Angela Walters is hosszúkaros géppel tűzte ezt a mintát - véleményem szerint - a képek tanúsága szerint. Egy kicsit morgolódtam, hiszen a játékban résztvevők zöme sima háztartási géppel varr.  A hosszúkaros géppel teljesen más a munka kivitelezése, a tűzés közben speciális vonalzók mentén lehet haladni, amivel tökéletes lesz az egyenes vonal stb.... Tulajdonképp az egész varrás teljesen más metódus szerint megy végbe, teljesen más problémákkal kell szembenézni, de azért egyszerű mezei géppel is meg lehet természetesen varrni ezt a mintát is.

A tűzőtalpammal tettem egy kísérletet, hogy hátha működik ez is egy vonalzó mentén haladva. Míg a hosszúkaros gépnél a gépet igazítjuk oda, ahova varrni szeretnénk - így nem probléma az anyagra helyezett vonalzó - addig a varrógépnél az anyagot tesszük a kívánt minta szerint a fix gép alá. Így a vonalzó anyagon tartása egy kissé ...... szóval macerás. Ráadásul féltettem a talpamat is, hiszen teljesen már kialakítású, törékeny stb... 

A vonalzót megpróbáltam, de inkább a talpam szélességét vettem figyelembe az egyenes elválasztó vonalak varrásakor.


Az egyes blokkokat egymásra "fedett" csigavonalakkal töltöttem ki. Imádom ezt a játékot!! :-)) 
A kivitelezés lényege az apró részletekben rejlik!

Jó játék volt!! :-)









10 megjegyzés:

  1. Agi - it looks beautiful especially with the fabric and thread you chose. Lovely work.
    Barb@Witsend

    VálaszTörlés
  2. Nagyon látványos lett,igazán szép!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Hűűűű! Én mindig csak ámulok és bámulok!

    VálaszTörlés
  5. Ági, irigylem a türelmed és a koncentráló képességed. Csuda született a kezed (meg a jogosan féltett varrógép-talpad) alatt!

    VálaszTörlés
  6. Szia Ági4
    Gratulálok ehhez a gyönyörű mintához,és persze a kivitelezéshez!!!
    Én is próbálkozom,de ilyen nagyba nem tudok dolgozni,de már haladok.
    Mindig örömmel nézek be hozzád :o)
    Üdv.Rózsa

    VálaszTörlés