2014. március 19., szerda

Calypso

.
Tudom, ennek semmi köze a tradicionális folt-varrott blokkokhoz! Tudom, ám mégsem tudtam ellenállni az ötletnek. Így született belőle egy sabloncsomag is, hátha van még rajtam kívül olyan, akinek ez birizgálja a fantáziáját, a varrógépét és a körkését :-)))
Hátlapozás és tűzés előtti állapotban vagyok, sajnos időm most nincs a befejezésre, de addig is nézegetem:


Hogy honnan az ötlet?

Washi by Rashida textiltervező álmodta meg az ötletet textilen, amit én megláttam ....... beleszerettem, kigondoltam, megszerkesztettem, megterveztem, legyártattam és most itt van, hogy más is használhassa.  Na jó, csak kis szériában gyártattam le, de úgy gondoltam nekem/ nekünk ilyen kell :-))

Nem teljesen kezdőknek ajánlom a sabloncsomagot, viszont azt kell, hogy mondjam nem volt olyan nehéz a varrása, mint azt előre gondoltam. Sőt, egész gyorsan haladtam és minden apró trükköt kitapasztaltam, amit hamarosan meg is osztok képekkel és sok magyarázattal. 

A névadás itt sem volt könnyű. Calypso nevet adtam (bár először a textiltervező nevét gondoltam, de gyakorlatilag a magyar nyelvtől teljesen idegen, ezért elvetettem) a lehetséges variációk miatt. 
Nem lehet más méretben varrni a sablonnal, nem lehet más mintákat sem kihozni belőle, viszont az anyagválasztás, a színezés teljesen képes megváltoztatni a mintát. Az egészet akár el lehet forgatni, hullámokat kihozni, de akár halacskákat is láthatunk a tengerben. :-))
 ezt a variációt azért hagytam abba, mert a férjem szerint Győzikés :-(

Hamarosan tehát jövök a leírással, ahol sok apró trükköt mutogatok majd! 

Addig is, ha kedvet kaptál hozzá, látogass el a CsokifoltShop-ba, ahol már rendelhető a sabloncsomag!






Este zárul a másik sablonok névadó játéka is, holnap eredményhirdetés!!!!!!!

4 megjegyzés:

  1. A fekete fehérre inkább mondanám, hogy Vasarelys, mert nekem nagyon tetszik. Persze a többi is!!!

    VálaszTörlés
  2. Lenyűgöző ötlet és színválasztás. Gratulálok az új termékhez! Biztos sok követi majd! :)

    VálaszTörlés