2010. január 10., vasárnap

An Angels Story 2.

Nos, nem igazán megy még a blog szerkesztés, de próbálkozom!

Januári első varrásunk alkalmával előkerült a nyár óta dobozban lévő előkészített "Vilma-csomag".



Nem volt más dolgunk, mint a kivitelezés. Marcsi rajzolta a kétoldalán ragasztós anyagra a mintadarabokat én pedig ragasztottam a textilre és vagdostunk és vagdostunk és vagdostunk.







Évekig nem applikáltunk, talán most se tennénk, ha egy kedves foltos barátnőnk Ica, nem mutatott volna egy nagyon egyszerű, de annál hasznosabb trükköt. Ő nagymestere az applikációk készítésének és összehasonlíthatatlanul nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint mi. Tőle láttuk azt a módszert, amelyik nagyon megkönnyíti a kivágott darabok pontos felhelyezésének módszerét. Egy iratlefűző tasakra (köznapi életben bugyi) rajzoljuk a mintát, majd az alatt szépen a kívánt helyre lehet tenni a kívánt darabokat.








Ehhez egy orvosi eszközt - érfogót - használok.

Könnyű vele megfogni a kis darabokat és a nylon alá helyezni. Ha összeállt a kép, akkor már csak le kell vasalni és meg is van a nyers blokk.










Persze még hátra van a hímzés, de ahhoz más eszközök szükségesek. Úgy tervezzük, hogy először elkészítjük az összes appllikációs munkát, majd utána keltjük életre az angyalokat, akik nekünk Vilmák.
Az első délután 5-5 blokk készült el, és már nagyon várjuk a következő alkalmat, hogy folytathassuk!
Reméljük, hogy hamarosan beszámolhatunk a folytatásról!

Ági, Marcsi

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm a részlets beszámolót,nagyon várom a következőt.Kíváncsi vagyok a teljes folyamatra és persze a végeredményre.

    VálaszTörlés
  2. Egy ilyen érfogó jó a háznál:)...és hogyan lehet szert tenni rá?
    Icát én is jól ismerem.Ha nem veszítek tolakodásnak...hol laktok?Nyáron én Zalaszentgróton szoktam lenni:)

    VálaszTörlés
  3. Nyáron nagyon örülnénk egy személyes találkozásnak! Zalaszentgróttól nem lakunk messze. Az érfogót Budapesten az ANIVET áruházban vettem. Ha jól emlékszem akkor kb 1500-2000 Ft volt, de sajnos számokat nem igazán tudok megjegyezni :-((
    http://www.anivet.hu/?kat_1=1&kat_2=9&kat_3=4&oldal=1&megjelenit=1#2100001007287
    az enyém 180-as egyenes, sima, de most látom, hogy a 160-as most éppen akciós. (ez 2 cm-el rövidebb)

    VálaszTörlés