2010. március 26., péntek

Avalonos csipke

.

Márta mutatta a képet a blogjában, ami egyből felkeltette az érdeklődésem.
Hivatkozott a leírásra is, így könnyű dolgom volt :-))  hiszen nagyon jó képes útmutató van hozzá.

Este aztán előkaptam egy kis darab avalont, az ősrégi hímzőkeretem, és befűztem a kedvenc cérnáim. Nem életművet készültem alkotni, csak a technikát kipróbálni.


Nos kisebb birkózás után sikerült a keretet beszuszakolni a talp alá. Egész pontosan behelyezés után tettem fel a talpat :-)
Két színű cérnával dolgoztam. az egyik árnyalat az alsó szál a másik a felső volt. Kíváncsi voltam, hogy mi lesz belőle.
Egész jól működött a dolog egy ideig.



De azért nem színes az élet, ha nem történnek komplikációk :-)) Ahhoz, hogy a mosás után ne egy adag cérnát kapjak jócskán kellett ölteni, ezt helyenként az avalon nem tolerálta, megadta magát.

Az egyik levélnél összekuszálódtak a szálak, amit próbáltam eltávolítani, de ekkor az avalon döntött helyettem.

Azt mondta:      - Kukába vele! - és kiszakadt. Tehát ez a probléma megoldódott:-))


Így nézett ki a mű, amikor úgy döntöttem, hogy jön a víz!


És a víz jött!!!! Ez lett belőle:


Ahhoz képest, hogy csak egy gyors próba volt, szerintem egész jó :-))

Nem macerás az egész kivitelezése, most már látom, hogy legközelebb mire kell ügyelni. Tetszik a technika, szerintem sok fantázia van benne.

Köszönöm Mártinak, hogy felhívta rá a figyelmem!


Ági

5 megjegyzés:

  1. nekem nagyon tetszik..én is fogok ilyet,ha lesz egy kis időm.Nekem van egy műa. rámám,ami direkt varrógéphez használtatik,majd előkeresem.
    2 réteg avalont használtál?
    Szerintem kisebb díszes könyv boritónak,vagy textildoboznak tökéletes

    VálaszTörlés
  2. Egyrétegű avalont használtam (szerintem VGC-ben vásároltam). Az is lehet,hogy vékonyabb tűt kellett volna betenni, de nagyobb feneket nem akartam a dolognak keríteni, csak próbálkozás volt. Azt felejtettem még el leírni, hogy az eredeti mintát és a készterméket összehasonlítottam és azt tapasztaltam, hogy mosás után egy kicsit összeugrik. Ha jól megnézed, akkor a képen jól látszik. Egyébként jó játék volt varrni .-)) Nekem is már beindult a fantáziám, hogy mennyi mindenre lehet magát a technikát felhasználni !
    Ági

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is két réteg Avalont kellene használni,sőt én el is forgatnám egymáshoz képest,akkor kevésbé szakad.Ez a hímzős tapasztalatom.Egyébként tényleg jó játék és még szép is.

    VálaszTörlés
  4. Teljesen igazatok van! Elolvastam a leírást, ott is írja, hogy két réteg legyen az avalon!!
    Ági

    VálaszTörlés
  5. Szerintem pedig Soluvlies, én is csináltam már ilyent és tökéletesen működik. A géphez a vékony műanyag keret kell, az könnyen alá és áthelyezhető.

    VálaszTörlés