2010. április 5., hétfő

Nem felejtettem el Vilmácskákat

.
Ma egy csendes délutánom lett. A konyhát az ünnepek utáni főzés, tálalás, csomagolás véget nem érő folyamata után rendbe tettem. (nem volt kispályás feladat!) Megállapítottam, hogy még két nap nem kell majd főznöm :-)) (részemről halk éljenzés és örömmámor, amely érthető, mivel már négy napja mást sem csinálok, mint sütök-főzök, mosogatok)
A varrógép körül is elpakolásztam, majd erősen hívogatott a gép. Egy két kisebb elmaradt darabot varrogattam, és előkerültek a félbehagyott Vilma blokkok.
Nagy elhatározásra jutottam. Minden héten négy-öt Vilma blokkot be fogok fejezni, hisz Marcsi is rám vár!!

Nos azon mód neki is álltam!

Mint már írtam Ica kedveltette meg velem az applikálást. Mind az apró trükköket mind az ehhez alkalmas varrógéptalpat ő mutatta meg nekem. Jó, persze lehet mással is varrni, mint evvel a talppal, de amióta kipróbáltam az applikáló talpat, azóta nem cserélném le semmiért sem!!



Széles, jól látható rész szabadon van, pont ott, ahol látni kell, hogy hova is öltünk!!



A talpszélek rendesen rögzítik az anyagot. A talp belső oldalában jól látható, valóban nagy segítséget nyújtó piros jelölések vannak.
IDT  is bekapcsolható a Pfaffnál, mivel úgy van a talp háta kialakítva.
Az ára is még megfizethető. (ennél sokkal haszontalanabb talpak általában  ennek a többszörösébe kerülnek)


Sikerült annyira megkedvelnem ezt a talpat, hogy szinte már többet használom, mint a hagyományost.

A ferdepántokat az árokban szépen lehet varrni, a zippzárhoz is jó és sorolhatnám...
Sok díszítő öltést is evvel varrok, mivel a széles öltésekhez is alkalmas, és végre pont ott halad a minta, ahol én szeretném!


Ha értékelnem kellene (?) akkor 10 pontból 10 pont jár neki!

Tehát aki szívesen applikál, varr díszítő öltéseket és még nincs ilyen talp a birtokában, akkor ne habozzon, feltétlen szerezzen be egyet a gépéhez, sokkal, de sokkal könnyebb vele dolgozni!

Most én varrogatom Vilmácskákat, ha minden igaz akkor naponta, vagy kétnaponta egy -egy fajtából két darab elkészül  (majd meglátjuk mi marad az elhatározásból)

Ági

4 megjegyzés:

  1. Ági,
    ha tudsz légyszives írj nekem egy e-mailt, nem találom a címedet, a varrógépeddel kapcsolatban szeretnék egy-két dolgot kérdezni.
    martilein@t-online.hu

    Köszi!!

    VálaszTörlés
  2. Akkor én most megyek talpat venni:)
    Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Csak rajta, rajta, nem fogod megbánni!!

    VálaszTörlés