2010. július 30., péntek

Van aki új cipőre, én új talpakra vágytam :-)) 1.

.
Csödei ötletözönünk után hazatérve ellátogattam a VGC- be.
Valami azt súgta (az a kisördög, akit szerintem többen is ismerünk), hogy nem is lehet kihagyni azokat a "nélkülözhetetlen" varrógéptalpakat , melyek ott sorakoznak az üzlet polcain. Van belőlük bőven, igazából azt sem tudtam ezidáig, hogy melyik mire való.
De utána is néztem a katalógusban, sőt az üzletben segítőkész szakmai tanácsokat is kaptam.

Szerintem többen ismerjük azt az érzést..............szóval bevásároltam.

De csak szépen sorjában!


Elég furcsán nézegettem új szerzeményem egy darabig. Nem is igazán értettem, hogy miért éreztem ellenállhatatlan vágyat, hogy magamévá tudjam.

De betettem az ikertűt a gépbe, majd minden felsejlő kételyemre megkaptam a választ, ahogy a pedált megnyomtam és a gép elindult.


Szerintem ez a kép magáért beszél :-))) Nincs méricske, nincs jelölgetés, minden automatikusan magától és pontosan működik.

Azóta még utána jártam a dolognak és rájöttem, hogy lehet még tovább variálni ezt a lehetőséget, ha egy további "nélkülözhetetlen" kütyüt   ( 820223-096, Biesenzunge) , valamint olyan ikertűt, aminek szélesebb a távolsága szerzek be, akkor a kis piécskék még magasabbak lesznek. Vagy alátenni egy vastagabb szálat, akkor be is varrja a piébe ami ettől még plasztikusabb lesz.

Tervbe vettem, hogy amikor időm engedi egy sokkal vastagabb anyagon is ki fogom próbálni ezt a történetet, elütőbb színű cérnákkal.

Ugyan ez a talp kapható még 7 db vájattal, de abban az esetben sokkal sűrűbbre és laposabbra varrja a piécskéket.  Azt gondolom, hogy az csak bébiruhákhoz, fehérneműhöz való, ezeket pedig sajnos még nem tervezem.

Tehát az értékelés: 10-es skálán 10 pont (már ha vásárlás után  ki is van használva  ez a talp)

Egyenlőre rengeteg ötletem van, hogy mire fogom használni, de majd meglátjuk, hogy mi is valósul meg belőle.

3 megjegyzés:

  1. Nemrég vettem magamnak egy tűzőtalpat és, hogy mekkora a különbség! Nem is gondoltam volna, mennyi múlik egy talpon! :))

    VálaszTörlés
  2. Ilyenem nekem is van, de még nem próbáltam. Köszi az ismertetőt, most már nagyobb kedvvel (és biztonsággal) fogom használni.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is nagy segítség egy profi talp! A tűzőtalp pedig elengedhetetlen! Néztem a blogodon, jól néz ki a talp amit beszereztél. Én szeretem közben látni, hogy hova is ölt a tű. A szálfeszességen azonban állítani kell, lazább legyen a szál, mint a normál varrásnál!

    Ildikó, csak bátran próbáld ki, élmény, hogy minden magától működik, tényleg csak a pedálra kell rálépni :-))

    VálaszTörlés