2010. augusztus 3., kedd

2010. júli 17 - Csoki-foltos varrás

.
Nem magyarázkodom, a csoportnapló egy kicsit el lett hanyagolva! Ez tény, de a dokumentációk azért itt lapulnak a gépemben !

Tehát a dolog úgy történt, hogy még más épeszű ember (főleg aki a Balaton környékén lézeng nyáridőben) hétvégén a lábát lógatja a 27 fokos vízben, addig mi közös varrásra adtuk a fejünket.

A levegő hőmérséklete a 35-38 fokos tartományban mozgott a kertben, így nagy megnyugvással levonultunk a szuterénbe. (ó, mily puccos kifejezést sikerült találnom a félig pincében lévő varrószobámra)

A terv már jó ideje motoszkált bennünk. Egy adag löket jött Hajnal Krisztitől, akinek a véleményét maximálisan osztom! Igen, szerintünk is a kék anyagok osztódással szaporodnak!!!

A másik adag löket Ginától jött, az anyagfaló játékától.  Nem szeretnék minden anyagot eltüntetni a polcaimról, mivel imádom őket nézegetni és a" félelem", hogy mi lesz, ha nem lesz lesznek ott, no  szóval ide nem neveztünk be, de ötletnek jó a kék anyagaink tekintetében. 

Mindezek hatására úgy gondoltuk Marcsival, hogy a szépen  felgyülemlett, amúgy is szaporodó kék anyag készletünkből egy kicsit ritkítunk.

Telefonon már kigondoltuk, hogy mit is varrunk elsőre. Egy rettentő egyszerű, gyors mintát gondoltunk ki.  Majd ezen a kánikulai délutánon neki is estünk :-))

Egy blokk kész mérete 15 x 15 cm lett. Minden anyagból 4 db-ot varrtunk.

Tehát szabtunk kék anyagonként 4 db 16,5 x 16,5 cm-es kockákat
                         sötétebb kékből blokkonként 1 db 6,5 x 6,5 cm-es kockákat
                         világosabb kékből blokkonként 1 db 6,5 x 6,5 cm-es kockákat

Marcsi szabott, én pedig varrtam.Estére el is készültünk a blokkokkal, össze is rendezgettük őket.Házi feladat az összevarrás.

A  keret és a hátlapozás természetesen kékből lesz !  Tűzés szintén kékből van tervbe véve!


Remélem hamarosan el is készül!

Ági

6 megjegyzés:

 1. Jól fog kinézni, klassz lesz !

  VálaszTörlés
 2. Jé!...most rácsodálkoztam erre az egyszerű mintára...ez nagyon jó!! :D ... hogy fogjátok letűzni?

  VálaszTörlés
 3. Ha tudnátok, hogy mennyire irigyellek benneteket. :)))))) Örülök, hogy ti is jártok nálam. Klassz lesz a kék takaró, csak gyorsan találjatok neki gazdát, nehogy egy reggel két takaró legyen egy helyett. :DD

  VálaszTörlés
 4. Ez tényleg nagyon klassz lett.Kíváncsi vagyok a tűzésre,az még sokat dob rajta.

  VálaszTörlés
 5. Már munkálkodok, hogy a tűzésig jussak, igyekszem, hogy mihamarabb referálhassak. Tűzésminta még csak a fejemben van meg, de majd élesben lehet, hogy egész másra sikeredik.

  Kriszti! Már eleve két takaró készült, egy Marcsinak, egy nekem, néha majd "találkozhatnak", hátha bizonyítékot is találunk az elméletünkre.
  Ági

  VálaszTörlés
 6. I visited several web pages but the audio quality for audio songs existing at this web
  page is in fact wonderful.
  Stop by my web blog - health care coverage

  VálaszTörlés