2011. január 7., péntek

Az idei első...

.
Kicsit ráérősebb vagyok mostanában, jobban van idő a varrásra. Még decemberben kiszabtam a blokkokhoz való anyagokat, nem volt sok dolgom, maradt a kirakósdi és a varrás.
Az eredeti terv Écike takarója volt, de aztán mást varrtam neki. De mivel ebből a kiszabott anyagból már más nem lehet, gondoltam készre varrom.
A részeg ember lépése blokkokból nagyon gyorsan megy a varrás. A szegély színén is sokat töprengtem, a rengeteg élénk színt valamivel tompítani akartam. Szerintem sikerült jó színt találni (hála Marcsi készleteinek).

Nagyon vékony, puha vatelint tettem középre, hátoldalnak pedig zöld polár anyag került. Már össze is rögzítettem a 3 réteget.


A tűzést tervezgetem. Most kivételesen nem papíron firkálgatok, hanem egy másik módszert alkalmaztam. Iratlefűző nylont (hétköznapi nevén bugyit) szétvágtam és egy mintaelemre illesztettem. (csak a sima felületű  bugyi alkalmas erre, a narancsos nem!)

Ezen ragyogóan lehet próbálgatni egy törölhető filc segítségével. 


Még rajzoltam párat, aztán végleg elbizonytalanodtam. Nem tudom...........azt sem, hogy milyen színű cérnával tűzzem :-(( Elég meghatározó a minta és a színek, bele kellene olvadnia a cérnának. De akkor minden kagylóhoz másik cérnát kell majd befűzni :-((

Túl sűrűn semmiképp sem akarom tűzni, mert elég vastag ahhoz a takaró és akkor egy kemény, merev valamivé válna. Most olyan puha az egész :-)) .....de mégis kell valahogy, valamennyit rögzíteni rajta.

Ezen még agyalok egy keveset!



5 megjegyzés:

  1. Hát ha lehet egy ötlet: én a kagylók közepébe 1-1 kis spirált varrnék, igaz, akkor is kellenek a különböző színek.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Megpróbálom! A cérna átfűzés azért annyira nem riaszt el :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett ! További szép estét - jó munkát !

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon szép!
    én a kontúrozásra szavaznék, és esetleg láthatatlan cérna, vagy szivárvány színű? akkor nem kellene cserélgetni!

    VálaszTörlés
  5. Már készülget....hamarosan beszámolok az eredményről.

    VálaszTörlés