2011. augusztus 15., hétfő

Ne csak szabjunk, varrjunk is!

.
Igen!! Minden akadályt lekűzdve hosszú idő után sikerült Csoki-foltos közös varrást összehozni :-)) Nem szombaton, hanem vasárnap, de végül szabaddá tettük magunkat. 
Az időjárás csodás volt!Bár minden épeszű ember a Balaton közelében inkább a vizet választotta volna, egy normális foltvarró viszont a kertben varrást :-)) Sok dolgot nem kellett kiköltöztetni, csak a varrógép kellett, mivel a szabás már megvolt. 

Az íves darabok összevarrása sokáig mumus volt számomra. Egész addig, amíg rá nem jöttem, hogy nagyon pontos szabással, megfelelő talppal és egy csipesszel egész könnyedén megy az egész. Nem felezgettünk, nem gombostűztünk, csak varrtuk. 


Marcsi gépéhez ilyen talp volt a megfelelő:






Semmi koncepciót nem találtunk ki a darabok egymáshoz illesztésére. Ennyi féle anyag esetén szerintünk nem is lehet és nem is kell. Közben jókat beszélgettünk és élveztük a meleg napsugarakat.


 Hányadik sort varrod? Ez a kérdés sokszor elhangzott!


 





Az igazat megvallva én azt gondoltam, hogy egy kicsit szaporábban fogunk majd haladni, de azért így sem panaszkodhatunk.Persze Marcsi gyorsabb mindig, mint én, de a varrással és kávézással eltöltött kb 5 óra alatt ennyire jutottunk:  (a 7 sornyi az én munkám, a 9 sornyi (a tervezett 23-ból!!!) Marcsié)



A képen még nincs megvasalva, pedig attól sokkal látványosabb lett a már elkészült darabunk. Nagyon jó ezt varrni, így szerintem hamarosan sort kerítünk a folytatásra!



11 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett (lesz), vidám, tetszik! :-)
    martilein

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz lett,meg lehetne tudni hol vásároltad ezeket az eszközöket.
    Gratulálok!!!
    Rózsa

    VálaszTörlés
  3. Nagyon széplesz,ügyesek vagytok!!!

    VálaszTörlés
  4. IMÁDOM! a mintát is, és a kerti kis lakot is :-)
    az íves minta nekem még mindig mumus, pedig annyira mutatós tud lenni.

    VálaszTörlés
  5. Elképesztőek vagytok! Fantasztikusat alkottatok! Várom a folytatást! :-)

    VálaszTörlés
  6. Varrjuk, varrjuk serényen!

    A kerti varroda tényleg nagyon hangulatos, igaz a padok magassága nem a varrógéphez lett tervezve, de plusz 3 párnán ülve egész jó :-))

    Rózsa! Melyik eszközökre gondolsz?

    VálaszTörlés
  7. ági, anya nagyon jól néz ki!! :)

    VálaszTörlés
  8. Hiperszuper! :) Nagyon klassz, még vasalás nélkül is! :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon mutatós ez a takaró,nem tudom,hogy vonalzóval,vagy sablonnal lettek ki szabva a darabok,a praktikus segéd eszközök érdekelnének.
    Köszönöm Rózsa

    VálaszTörlés
  10. Rózsa! A Manu-quilt-es bejegyzésnél látható a sablon, aminek a segítségével és egy kisebb körkéssel könnyedén kivágható. A sablont már évekkel ezelőtt vettem (talán Amerikából rendeltem), de azt hiszem talán Magyarországon is beszerezhető. Manu-quilt készlet nincs, az nem más, mint egy vágólap, körkés, sablon :-)) Manuálisan, azaz kézzel ki kell vágni.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást.
    Rózsa

    VálaszTörlés