
Gondoltam készítek olyan felvételt, hogy előtte-utána. Nem tettem, de szerintem el lehet képzelni  neszeszerekbe beleszórt szemceruzák kusza halmazát, mert ez lett volna az első képen.  De a másik kép  itt van, íme szépen összerendezgetve a kollekcióm.
Elóször is feltettem a kenyérsütőbe a fánknak való tésztát,
(40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 2 dl langyos tej, 7 dkg vaj, csipet só, kupicácska rum, 1 vaníliás cukor)
majd amíg az dolgozott, addig én sem tétlenkedtem hirtelen rám szakadt szabadidőmben. A belső anyagra amit bevetexeztem felvarrtam a gumiszalagot. Hogy helye legyen a ceruzáknak egy kicsit kisebb vastagságú evőpálcikát használtam "sablonnak". Két "hely" között hagytam egy kis távolságot, hogy utána össze lehessen hajtani a tartókát, vagy esetleg fel is lehessen tekerni. Evvel egy darabig eljátszottam, közben elkészült a fánk tésztája, sőőőőőt alaposan meg is kelt.
 Két "hely" között hagytam egy kis távolságot, hogy utána össze lehessen hajtani a tartókát, vagy esetleg fel is lehessen tekerni. Evvel egy darabig eljátszottam, közben elkészült a fánk tésztája, sőőőőőt alaposan meg is kelt.  Gyorsan ellapogattam a tésztát, kiszaggattam, és mivel újra kelnie kell, így visszasompolyogtam a varrógéphez.
 Gyorsan ellapogattam a tésztát, kiszaggattam, és mivel újra kelnie kell, így visszasompolyogtam a varrógéphez.
Sok dolgom már nem volt, mint a tűzött és a gumis részeket egymásra fordítottam és közéjük illesztettem egy hosszabb selyemszalagot. Körbevarrtam és kifordítottam. Gyorsan tele is pakoltam:-)))
Ekkor jött a pánik!
az egész belső rész, úgy ahogy volt összeugrott :-(( Nem nagyon, de annyira igen, hogy engem zavarjon. Valószínűleg a képen jobban látszik, mert az anyag fényes, így jobban szembetűnik.

Nagy sopánkodásra nem volt idő, mert a fánk tészta csak kelt és kelt. Így irány vissza a konyha, ki kellett sütni a szépségeket. Közben persze járt az agyam, már azon voltam, hogy az egészet szétbontom és újra varom a gumiszalagot. De aztán nem tettem, mert így viszont szépen be lehet hajtani az oldalát, nem akar sehol sem szétnyílni.
 Közben persze járt az agyam, már azon voltam, hogy az egészet szétbontom és újra varom a gumiszalagot. De aztán nem tettem, mert így viszont szépen be lehet hajtani az oldalát, nem akar sehol sem szétnyílni.
Nos a fánkkal teljesen elégedett vagyok, mind külsőre, mind ízre ilyen végeredményre gondoltam.
A szemceruza tartóval már más a helyzet. Jó, jó, de ....
Egyre jobban kezd bennem elhatalmasodni az az érzés, hogy esetemben az UFO-k nem véletlenül váltak befejezetlenné.
Lehet, hogy ez a darab lesz az UFO-UFO?? Azért még nem küldöm el Ildikónak! Lehet, hogy lesz folytatás.
Ági
Elóször is feltettem a kenyérsütőbe a fánknak való tésztát,
(40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, 4 dkg cukor, 2 dl langyos tej, 7 dkg vaj, csipet só, kupicácska rum, 1 vaníliás cukor)
majd amíg az dolgozott, addig én sem tétlenkedtem hirtelen rám szakadt szabadidőmben. A belső anyagra amit bevetexeztem felvarrtam a gumiszalagot. Hogy helye legyen a ceruzáknak egy kicsit kisebb vastagságú evőpálcikát használtam "sablonnak".
Sok dolgom már nem volt, mint a tűzött és a gumis részeket egymásra fordítottam és közéjük illesztettem egy hosszabb selyemszalagot. Körbevarrtam és kifordítottam. Gyorsan tele is pakoltam:-)))
Ekkor jött a pánik!
az egész belső rész, úgy ahogy volt összeugrott :-(( Nem nagyon, de annyira igen, hogy engem zavarjon. Valószínűleg a képen jobban látszik, mert az anyag fényes, így jobban szembetűnik.
Nagy sopánkodásra nem volt idő, mert a fánk tészta csak kelt és kelt. Így irány vissza a konyha, ki kellett sütni a szépségeket.
Nos a fánkkal teljesen elégedett vagyok, mind külsőre, mind ízre ilyen végeredményre gondoltam.
A szemceruza tartóval már más a helyzet. Jó, jó, de ....
Egyre jobban kezd bennem elhatalmasodni az az érzés, hogy esetemben az UFO-k nem véletlenül váltak befejezetlenné.
Lehet, hogy ez a darab lesz az UFO-UFO?? Azért még nem küldöm el Ildikónak! Lehet, hogy lesz folytatás.
Ági
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.jpg) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ne tessék sopánkodni, kérem szépen :))
VálaszTörlésSzerintem nem rossz, becsukva határozottan szép, a tűzése gyönyörű, és ráadásul hasznos :))
Köszönöm! Egy kicsit megnyugtattál :-))
VálaszTörlésGyönyörű a tűzés,a fánk mesés,sajnos csak csurog a nyálam,mert gluténmentes lisztből nem lehet ilyen gyönyörűséget...:((( brühühü
VálaszTörlésNekem is tetszik a ceruza tartó,főleg a tűzése.Már tegnap is próbáltam írni,hogy nagyon várom a végeredményt ,de nem sikerült.Így ma első dolgom volt megnézni,hátha-hátha...
VálaszTörlésA fánk fantasztikus.
Csak a "virtuálisan" glutén-mentes a fánk, sajnos :-(( Ez nem. Nehéz lehet liszt érzékenyeknek a sütés-főzés, nagy probléma a receptek átformálása, és gondolom nem is úgy viselkednek a tésztafélék,mint rendes lisztből :-(
VálaszTörlésDicséreteket köszönöm!
Ági
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés